marți, 26 mai 2009

Operatie deviatie de sept

Pentru ca respiram greu pe nas si noaptea in momentele de liniste dinaintea somnului imi auzeam pulsul m-am decis, sfatuit fiind de mai multi doctori sa imi fac o operatie pentru deviatie de sept.
Pentru acest lucru am apelat la doamna doctor Carmen Bordea de la Spitalul Floreasca, care este un medic foarte atent si un veritabil profesionist. Cu aprox 1 sapt inainte am facut analize de sange specifice precum si o electrocardigrama si o radiografie pulmonara, iar cu o zi inainte m-am prezentat la domnul doctor anestezist Mircea Roman pentru ultimele indicatii: sa nu beau apa decat pana la ora 24 si mancare pana la ora 22, iar in dimineata operatiei sa nu beau sau sa mananc absolut nimic; ATENTIE: puteti sa va spalati pe dinti :)
Operatia a decurs bine, a durat aproximativ 1 ora 30 de minute, dupa care m-au transportat in salon. Pe seara m-am ridicat din pat si am facut cativa pasi, si cu toate ca mi-au spus sa beau 3 litri de lichide, sa elimin anestezia nu am reusit sa beau decat 1,5 litri pentru ca de fiecare data cand inghiteam aveam impresia ca imi intra pe nas lichidul, avand si niste tampoane nazale si un calus nazal nu puteam sa respir pe nas, doar pe gura, ceea ce este destul de neplacut, insa este un mic pret ce trebuie platit pentru o respiratie perfecta :) Am putut sa mananc supa si piure de cartofi, alimentatie care am continuat-o si a 2 si a 3 a zi. Acolo am stat pana a doua zi dimineata cand am fost externat cu un calus nazal.
A treia zi am revenit la spital pentru scoaterea tampoanelor, dimineata pe stomacul gol, mare gafa, pentru ca in acest punct se pierde putin sange, organismul este putin slabit si este posibil sa lesinati daca nu sunteti bine pusi pe picioare; oricum bucuria de a respira din nou pe ambele nari nu a fost savurata pe deplin datorita acestui inconvenient.
A patra si a 6 zi am revenit pentru ungere nazala, dupa care a 8 zi si a 12 zi.
Recuperarea a decurs excelent, am mai luat cate un Faringosept pentru ca de la respiratie pe gura am cam racit in gat, in rest recomand tuturor cu probleme de respiratie sa faca aceasta operatie, nu este dureroasa, nici complicata, chiar nu au motive de frica, iar ca si costuri au fost 150 de lei medicamentele si tampoanele initiale si inca vreo 50 de lei pastilele de dupa, creme pentru vindecare.
In costuri nu am trecut "spaga" doctorilor pentru ca nu a existat, de la bun inceput am discutat si am stabilit ca sunt asigurat, imi platesc contributiile si ca este o operatie decontata de casa de asigurari.
Da, a iesit bine, nu am murit, oamenii si-au facut treaba pentru care sunt platiti prin salariu, incercam sa fim oameni civilizati si incarcem sa traim intr-un sistem normal. De ce sa fiu santajat ?! Ce fel de doctori sunt cei care te santajeaza ?! Daca nu ii dai bani sa nu isi faca treaba bine ?! Ar trebui facute plangeri la DNA pentru toti cei care isi fac treaba cu atentii.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

deci,cum sa scrii ma despre operatie? eu am nasul stramb si vreau sa fiu paliu pana la 80 de ani =))) nu ma operez

Anonim spunea...

Ma numesc Iordan,sunt din Bucuresti si eu ma lupt ca acest chin de a respira tot mai greu.Mai ales noaptea am nasul infundat si ma trezesc cu dureri groaznice de cap,ameteala si chiar stari de voma.Trebuie obligatoriu sa ma operez de deviatie de sept.Nu cunosc nici-un doctor ORL-ist bun,nu stiu la ce spital sa ma duc,si mai ales nu dispun de multi bani pentru a suporta costul acestei operatii.In urma comentariului trimis de Robert Pana,un pic mai m-am incurajat dar vreau sa stiu concret cat ai dat la doctor.cat la anestezist,ca medicamentele am inteles 150lei.Va rog din suflet sa ma ajutati spunandu-mi unde sa ma adresez pentru aceasta operatie(puteti sa-mi scrieti pe mailul:iordanmihai@gmail.com)

Anonim spunea...

am si eu o intrebare...da..stiu ca e stupida...dar nu sunt deloc lamurita....deviatia de sept se refera la un nas mare ....sau cum?...adica...mie mi se pare ca respir perfect normal, desi nasul meu e mare si are o alta forma decat cea normala....am deviatie de sept?

Anonim spunea...

si spaga doctorului si anestezistului de ce nu o treci?200ron anestezistul intre 800-1000ron doctorul la spital de stat

Unknown spunea...

- Iordan, du-te la Spitalul Floreasca la ORL si intreaba de Carmen Bordea.
- Daca nasul este tramb este destul de probabil sa ai probleme de respiratie
- Tocami am actualizat postarea si am dat detalii despre "spaga" - o atentie simbolica pentru anestezist si vreo 30 de lei la sistente, totul pana intr-o suta de ron ... trebuie sa ne gandim ca am platit mii de lei la asigurari ani de zile, ei nu au facut-o pe gratis, ei sunt platiti de catre stat sa presteze aceste operatii, asta este meseria lor ...

Anonim spunea...

o cunosc pe doctorita Bordea - un profesionist desavarsit si un OM cum rar intalnesti; nici nu se pune problema de spaga; 3 ani de zile sotul meu a avut-o ca medic curant intr-o problema cu mult mai grava; i-a stat cu devotament alaturi pana in ultima clipa; niciodata nu-i voi putea multumi inde-ajuns pentru felul in care ne-a sprijinit

Dodi spunea...

Buna! Am sunat si eu la spitalul Floreasca pentru operatia deviatiei de sept....dar mi s-a spus la sectia de ORL ca nu se fac operatii la Spital, doar cei de la Coltea si Panduri fac...ceea ce m-a uimit, stiind de pe blogul tau ca tu te-ai operat acolo...fapt care m-a facut sa ma decid sa ma operez la acest spital, la Doamna Linaru sau Bordea!...

Unknown spunea...

Buna. Du-te la Floreasca la camera de garda orl, este la subsol, si vorbeste acolo direct cu doctorita Bordea. succes !

Dodi spunea...

Ok! Mersi! Eu nu intelegeam de ce doamna de la sectia de ORL mi-a zis la telefon ca nu se fac operatii acolo...e posibil sa nu se mai faca?:-? Problema este ca eu nu sunt din Bucuresti.

Anonim spunea...

Felicitari pentru faptul ca nu ai dat spaga! Asta inseamna un sistem de sanatate normal! Dar te-ai gandit la faptul ca, daca toata lumea ar proceda ca tine si ar merge pe principiul ca nu trebuie sa dea spaga pentru ca este asigurat...nu ar mai avea cine sa te opereze?..pentru ca medicii buni ar pleca din tara?

Anonim spunea...

Buna. Nu stiu cum pe unii dintre voi nu va durut. Eu am o durere infernala de cap, ochii mi s-au umflat foarte tare, abia ii pot tine deschisi, si-mi curge sange din nas continuu. Sper sa merite tot efortul asta, si tot chinul de dupa operatie.

Anonim spunea...

8 SEPTEMBRIE 2011, 20:45
Anonim spunea...
Felicitari pentru faptul ca nu ai dat spaga! Asta inseamna un sistem de sanatate normal! Dar te-ai gandit la faptul ca, daca toata lumea ar proceda ca tine si ar merge pe principiul ca nu trebuie sa dea spaga pentru ca este asigurat...nu ar mai avea cine sa te opereze?..pentru ca medicii buni ar pleca din tara?

Imi cer scuze Dle doctor, dar in Italia o operatie de acest gen costa maxim 200 euro.... de ce sa dau spaga min 250 euro in Romania?? fiecare isi alege meseria... si daca medicilor nu le place sunt liberi sa plece... daca eu sunt functionar cum ar fi sa veniti sa va platiti impozitul si Dvs sa va zic ca nu functioneaza programul si de la urmatorul "client" care imi da spaga sa incasez?? Jenant...

Anonim spunea...

Daca nu dai spaga trebuie sa iei in consideratie faptul ca, o operatie simpla cum ar fi cea de deviatie de sept, se poate transforma intr-un esec. Exista medici, in Romania, care in functie de cati bani ai in plic isi fac treaba. Sistemul sanitar din Romania este BOLNAV, cazul expus aici este unul fericit. Exista multe cazuri, multe dintre ele mediatizate in care pana si o simpla nastere s-a transformat intr-un dezastru, datorita lispsei banilor sau chiar a incompetentei medicilor.

Anonim spunea...

Buna seara,stiti cumva daca dna Bordea pe langa deviatie de sept realizeaza si rinoplastie? As vrea sa stiu daca se poate face asta si la un spital de stat si daca este decontata de CAS.

GreenApple spunea...

Ti s-a schimbat si fizionomia sau pentru asta e necesara rinoplastia?

Unknown spunea...

Nu s.a schimbat deloc fizionomia. Mult succes !

Anonim spunea...

Operatia de sept presupune si rinoplastia ?Eu am nevoie de ambele .

Georgeta spunea...

BUNA SEARA SI EU AM NEVOIE SA MI FAC OPERATIE DE DEVIATIE DE SEPT SI NU STIU LA CE DR.SA MA DUC VA ROG SA MI RECOMANDATI SI MIE UN DOCTOR SUNT DIN BUCURESTI

Georgeta spunea...

Buna seara va rog sa mi recomandati si mie un medic pentru operatie de deviatie de sept sunt din bucuresti

Unknown spunea...

Introduceți comentariul dvs...buna si eu vreau sa fac operatia problema e ca sunt somerd si nu dispun deca de 400lei