miercuri, 11 februarie 2009

Despre zodia ta


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anunţurile matrimoniale şi zodiile
Berbec Veşnic tânăr, caut o persoană care să nu obosească, nici măcar când o alerg prin casă. Nu am prejudecăţi şi am obiceiul de a fi direct, fără ocolişuri. Mă aprind repede, nu stau pe gânduri ca nehotărâţii aia din Balanţă si nu pierd vremea cu un preludiu interminabil ca Racii. Avantajul este că ştiu ce vreau şi acţionez ca atare.
Dacă mă iei cu nu ştiu câte crize interioare ce te împiedică să fii fericit, uită-te la Peşti că s-ar putea să fie mai receptivi. Eu îţi aduc optimismul, încrederea în forţele proprii şi multă distracţie în dormitor. Am menţionat dormitor, dar poate fi la fel de bine un lift, iarba din parc, un copac sau maşina. Sunt generos şi săritor la nevoie, nu mă prefac că plouă atunci când ţi s-a stricat maşina sau ai rămas fără medicamente. Te susţin în tot ce întreprinzi fiindcă nu-mi place să tai frunza la câini şi să mă plâng de un destin eşuat lamentabil. Nu garantez însă fidelitatea mea, nu am ce face, sunt cea mai aprinsă creatură din univers.
Am uneori reputaţia de scandalagiu, dar eu nu ţin furia ca ranchiunoşii aia de Scorpioni, aşa ca mai bine scurt şi intens, decât epuizant şi pe termen lung. Îmi place să fiu cocoloşit ca un copil uneori, aşa că nu fi rece… dar nici prea caldă, pentru că îmi place să cuceresc, să fiu provocat, să fac surprize, nu să mă culc pe o ureche şi să mă bucur de cămin ca plictisitorii ăia de Tauri. Ador excursiile, munţii, grădina zoologică, provocările şi toate jocurile cu suspans. Dacă vrei intensitate, caută-mă!
Taur Da, am citit anunţul de mai sus al Berbecului… obositoare fiinţă! Nu stă locului, deloc. Eu sunt un om serios şi ştiu că o relaţie se formează în timp, cu pricepere şi răbdare. Nu ard până la scrum ca Berbecul şi nu scriu poezii de vrăjeală ca Gemenii. La mine durează până iau hotărâri, dar sunt pe termen lung sau definitive. Apreciez o masă gustoasă, o atmosferă romantică, mângâierile, nu sunt genul de „una scurtă pe coridor” ca bezmeticii de Săgetători.
Trebuie să îţi spun că am tabieturi, nu mă deranjează rutina şi nu îmi plac prea mult schimbările de orice fel. Asta e de bine, cu mine nu te trezeşti în situaţii imprevizibile sau obositoare de genul ieşirilor în club la 2 noaptea sau exerciţii de yoga la 5 dimineaţa. Cum mă găseşti azi, sunt şi mâine. Nu încerca idei abracadabrante de genul „libertate fără frontiere”, eu înţeleg prin cuplu o viaţă în comun, cu bune sau cu rele, cu ieşiri în parc, vizite, bunici, rate, copii, nu fiecare cu lumea lui şi să filozofam despre spiritul neîngrădit.
Mă enervez greu. Eu nu sar ca ars precum Berbecul şi nu vorbesc fără minte ca Săgetătorul. Aşa că, dacă ai nevoie de o persoană calmă, de încredere şi naturală, eu sunt aceea. Recunosc, nu prea spun direct ce mă nemulţumeşte, trebuie să mai lucrez la acest capitol. Îmi place arta, mă plimb cu drag prin pădure, culegem floricele şi ascultăm muzică lentă. Dacă vrei stabilitate, caută-mă!
Gemeni Sunt un fluture viu colorat şi cu mine te vei simţi cea mai iubită făptură. Mergem peste tot, zburăm pretutindeni. Nu garantez că ajungem undeva, dar eu sunt adeptul zicalei „trăieşte clipa”, nu sunt rigid precum Taurul.
Nu am reţineri ca scorţoşii aia de Capricorni, eu râd cu tine, vorbesc, te sun, dar trebuie să fii o persoană activă social, cu simţul umorului şi fără prea multe complexe. Dacă eşti inteligentă, mă cucereşti, însă încearcă să nu mă eclipsezi, altfel îmi iei ce am eu mai de preţ, informaţiile multe şi diverse pe care le folosesc în momentele-cheie. Eu îţi declar iubirea nebună, nu aştept ca Taurul până îţi cade părul de nervi şi nici nu mă retrag ca Racul la primul semn de duritate. Ei bine, cred în libertatea emoţiilor şi a sentimentelor, de aceea te voi înţelege dacă a doua zi nu mă mai iubeşti, doar aşa pot fi şi eu câteodată.
Solicitările de orice fel mă sâcâie, mai ales daca sunt prea multe… şi nu te ţin legată de piciorul patului ca Taurul! Excesele emoţionale mă ţin doar zece minute, prin urmare dacă eşti în căutarea unei povesti romantice fă-le cu mâna Racilor sau Peştilor. Sunt spontan, amuzant şi irezistibil. În pat am imaginaţie. Ştiu valoarea unei surprize. Caut pe cineva care să mergă la teatru, la bibliotecă şi în discoteci. Dacă doreşti varietate, caută-mă!
Rac Nu aş merge cu un Geamăn nicio clipă, nu are profunzime şi nu ştie ce este aceea trăire interioară. Dacă vrei aventură, du-te spre Lei sau spre Săgetători. Nu te iau ca să te las şi nu te împart cu nimeni. Eu te ocrotesc, sunt grijuliu, atent şi îţi intuiesc stările de spirit. Nu mă uit prin tine ca Geamănul, ci la tine, la expresivitatea ochilor tăi. Nu ştiu dacă tu cauţi un om sensibil, dar mi-ar plăcea să mă suporţi aşa cum sunt, am uneori capricii şi mă supăr ca un copil… vrei să fii din când în când mama mea?
Pun suflet şi nu mi-e deloc indiferent ce se petrece în lumea pe care noi o construim. Dacă vrei siguranţă şi intimitate, dacă „acasă” are greutate pentru tine, eu sunt omul potrivit. Nu te dezbrac precum apucatul de Berbec şi nici nu fac din amor un experiment ca Geamănul. Eu aduc lumânări, încui uşile, trag perdeaua şi ador preludiul îndelungat. Mă deschid cam greu, sunt uşor timid, dar ştiu să iau iniţiativă când trebuie.
Dacă şi tu cauţi pe cineva care să nu fie prea independent, dacă ţi se pare normal să ieşi în oraş cu iubitul, nu cu prietenii, sunt aici. Eu nu „dau papucii” uşor ca cei din Gemeni  sau Vărsător, dar am nevoie de tandreţe, răbdare şi multa înţelegere. Prefer să mergem la mare, să contemplăm apusul, să creştem căţei sau pisici şi să luăm din când în când cina cu mamele noastre. Daca vrei siguranţă, caută-mă!
Leu Lăsaţi-l pe Rac cu emoţiile lui adânci cu tot! Viaţa este aici, acum şi trebuie trăită din plin. În plus, este prea econom, pe când eu sunt generos, te duc la cel mai select restaurant, îţi iau cel mai scump parfum, iar dacă totuşi nu îmi permit (deh, i se mai petrece şi Leului) promit să ai măcar senzaţia că din clipă în clipă urmează să te îmbogăţeşti. Eu nu stau între patru pereţi ca Racul sau ca Fecioara, eu îţi arăt viaţa de noapte, ultimele noutăţi în oraş şi te prezint ca pe o regină cercului meu de prieteni.
Or fi Gemenii jucăuşi, dar eu sunt şi jucăuş şi hotărât, nu sunt instabil ca ei. Dacă vrei un îndrăgostit palid şi cuminte, ia o Fecioară, eu sunt romantic până în vârful urechilor şi apreciez poezia, serenadele sub clar de lună, mesajele pe telefon bombastice. Da, nu îmi place să îmi tai elanul vorbindu-mi despre datorii, facturi sau să mă compari cu nu ştiu cine, ar fi bine să mă lauzi măcar din când în când. Nu caut o femeie care să mă pună la colţ, să mă educe, să mă cheme acasă ţipând. Eu sunt până la urmă şeful şi îmi place să mi se dea atenţia cuvenită.
Sunt optimist, am voie bună, omenos şi pot purta cu tine orice fel de conversaţie. Nu spun minciuni ca Geamănul şi nu sunt evaziv ca Peştele. Eu merg direct la ţintă şi dau dovadă de corectitudine. Îmi plac petrecerile, jocurile de noroc, filmele, spectacolele şi tot ce presupune umor şi creativitate. Dacă doreşti romantism, caută-mă!
Fecioara Cu impulsurile de moment ale arogantului de Leu, nu ajungem nicăieri. Viaţa nu este un haos, ci un proiect planificat raţional.  Sunt un om cumpătat, dar dacă ai răbdare şi nu zâmbeşti ca o păpuşă Barbie în faţa glumelor nesărate ale Geamănului, vei vedea că am destule fantezii. Eu nu le risipesc pe oricine. Mi-aş dori să fi elegantă şi să nu vorbeşti indecent, fiindcă nici eu nu apar la întâlnire cu părul vâlvoi ca Vărsătorul.
Sunt atent la igienă şi la impresia pe care o fac, nu te primesc la mine acasă, invitându-te să te aşezi pe un pat plin cu rufe şi cărţi ca dezordonatul de Săgetător. Nu sunt superficial, nu renunţ imediat, tocmai fiindcă eu îmi analizez bine sentimentele şi mă implic după ce sunt sigur că relaţia este  potrivită. Ştiu că o viaţă conjugală presupune şi datorii sau  responsabilităţi, mă laşi pe mine să ţin evidenţa cheltuielilor, să organizez mese festive sau altele de gen, eu nu dau buzna pe uşă ca iresponsabilii de Săgetători sau Vărsători.
Sunt fidel, grijuliu cu sănătatea şi viaţa ta casnică. Nu mă abţin să nu critic, dar sfaturile mele îţi pot fi de un real folos. Amorul spontan nu mă atrage prea mult. În schimb, am răbdare şi tehnicile mele se îmbunătăţesc, nu fac ca Gemenii sau Săgetătorii, să dau tot ce am mai bun şi apoi să stau pe margine. Mă atrage tot ce ţine de sănătate, natură, animale, alimentaţie. Dacă doreşti seriozitate, caută-mă!
Balanţa Cum poate cineva să rămână alături de un om atât de riguros ca Fecioara? Eu nu sunt nici egoist ca Berbecul, nici lipsit de tact ca Săgetătorul. Eu ştiu să îţi înţeleg punctul de vedere, aceasta este cheia armoniei într-un cuplu, nu? Ce înseamnă aia să baţi cu pumnul în masă, să fugi pe uşă sau să jigneşti ca la uşa cortului? Ce-i drept, mă decid cam greu, sunt destul de pretenţios. Nu stau foarte bine la capitolul fidelitate, dar uită-te şi tu la Julio Iglesias, cum ar fi putut o astfel de Balanţă să fie bărbatul unei singure femei?
Sunt galant şi mă îmbrac cu stil. Nimeni nu se pricepe mai bine ca mine să creeze o atmosferă erotică. Aşa că pregăteşte-te să fii curtată cu rafinament! Ce-i drept, uneori spun „nu te vreau, dar n-ai voie să mai fii cu nimeni!”, asta pentru sunt indecis, ba aş fi cu tine, ba nu, ba te iubesc, ba mi se pare. Dar cel puţin, nu iau decizii pripite ca Berbecii sau Leii.
Sunt maestru în conversaţii, nu sunt impulsiv, ci diplomat şi echilibrat. Ştiu ce înseamnă să dăruieşti, să împarţi şi să nu îl împovărezi pe celalalt. Îmi plac discuţiile deschise, manifestările artistice, o vestimentaţie cu gust, dansul şi tot ce înseamnă tandreţe. Dacă doreşti echilibru, caută-mă!
Scorpion Eu nu mă joc, ci fac strategii, eu nu flirtez, ci fac obsesii. Iubirea înseamnă furtună, emoţii intense, coborâre în infern şi extaz în paradis.
Daca nu eşti o natură erotică, nu mă căuta, eu nu vorbesc despre amor ca Geamănul, ci trec la fapte. Sunt discret şi pun mare preţ pe încredere, nu mă apuc să spun altora toate poveştile tale intime şi nici nu doresc să mi se facă acest lucru. Eu nu scriu pagini întregi, ca Gemenii sau Săgetătorii despre ceea ce simt pentru tine, dar în interior fierb ca un vulcan. Vreau o fuzionare magică, mistică, nu o aprindere de paie. Sunt loial şi merg până la capăt într-o relaţie indiferent de obstacole. Nu mă răni, nu mă dezamăgi, fiindcă nu îmi trece ca la Berbec, nu uit ca Geamănul şi nu sunt dispus la prea multe dialoguri ca Balanţa. Am viata mea secretă şi mi se pare normal, trebuie să rămână mereu ceva enigmatic în fiinţa noastră.
Dacă îţi place să discuţi despre natura umană, mistere, ocultism, istorie, sunt omul potrivit.  Nu mă tem de pericol, de pasiunea extremă, nu dau cinci paşi înapoi când mă aştepţi în dormitor cu jucării erotice necunoscute. Dar nu mă înşela, umili sau trata cu indiferenţă, te voi părăsi sau te voi chinui fiindcă am o natura făcută pentru totul sau nimic. Dacă doreşti pasiune, caută-mă!
Săgetător Dacă vrei să o iei razna, da, duceţi-vă la Scorpion! Hai să fim serioşi, şi eu sunt romantic şi sensibil, dar nu fac o criză din orice dezamăgire şi nu intru în turnuri de fildeş pentru orice sentiment neîmpărtăşit. În viaţă trebuie să te simţi liber, amorul este o plăcere, iubirea o trăire spirituală.
Eu sunt amuzant, energic, comunicativ, fire sportivă, vreau o iubită cu care să explorez lumea, nu să mă încui în casă ca Racul. Dacă vrei un ritual de cucerire prelungit, ia-l pe răbdătorul de Capricorn, eu caut o persoană la fel de lipsită de pudoare şi de false prejudecăţi. Eu te ciupesc de funduleţ pe ringul de dans şi te întreb direct: „La mine sau la tine?” Cu mine, nu ţi se vor lungi urechile aşteptând, fiindcă eu nu am chestionare de evaluare ca Fecioara şi nu mă întreb unde va duce totul ca un Capricorn. Nu îmi plac discuţiile grave, ia-l pe Scorpion, eu vreau să ne minunam de natură, să ne uitam la meciuri sau documentare despre OZN-uri, să organizam petreceri. Eu nu sunt posesiv ca Taurul, nu vreau să te ştiu acasă ca Scorpionul, îţi respect independenţa şi mă bucur când râzi şi treci prin viaţă cu fruntea sus.
Nu agreez rutina, nu îmi place să mă obligi să fac ceva, dar mă pricep să îţi demonstrez că nu trebuie să te gândeşti cu încrâncenare la ziua de mâine. Dacă visezi să călătoreşti, dacă râzi la bancuri fără să devii superficială făcându-le, sunt persoana potrivită. Daca vrei aventură, caută-mă!
Capricorn Eu nu intru în relaţii dacă nu sunt sigur de faptul că avem planuri comune. Nu îmi plac excesele emoţionale, mă derutează, iar eu am nevoie de linişte să muncesc, am o carieră de construit. Pentru capricii de copil, duceţi-vă la Rac, eu sunt un om matur şi ofer siguranţă şi protecţie.
Nu mă pricep la declaraţii siropoase ca Leul sau Peştele, dar eu demonstrez prin fapte, nu prin vorbe. Când ei îţi vor spune că eşti „steaua de pe cer”, eu îţi voi plăti rata la frigider care îţi stătea ca un ghimpe în minte. Dacă vrei aventuri de o noapte, ai greşit omul. Dar ador să fac dragoste, sunt pasional şi senzual. Iau angajamentele în serios, dar devin ca un sloi de gheaţă când mă faci de râs în public, îmi desconsideri părerile, iar dacă mă înşeli, dormim în paturi separate până la divorţ.          
               

Sunt sincer, corect şi nu îmi place să păcălesc sau să fac jocuri duble. Nu risipesc banii ca nesocotitul de Săgetător, nu pierd nopţile la jocuri de noroc ca Leul, nu inventez poveşti să îmi ascund viciile ca Gemenii.
Îmi place tot ce este vechi (clădiri, obiecte), muzica clasică, bibliotecile, spaţiile unde poţi medita în voie, potecile de munte. Dacă vrei protecţie, caută-mă!
Vărsător La mine găseşti fantezie, trăiri şi emoţii libere ca pasărea cerului. Nu am nevoie de o contopire emoţională totală ca Racii sau Peştii şi nu te controlez ca un Scorpion sau un Capricorn. Eu cred că o relaţie de iubire porneşte în primul rând de la o prietenie sinceră şi se bazează pe respectarea libertăţii celuilalt.  
Sunt inteligent, distractiv, curios şi îmi place tot ce este neobişnuit şi exotic. Prin urmare, dacă vrei o viaţă domestică şi blândă, nu sunt eu cel potrivit. Nu ştiu ce sunt inhibiţiile sau tabuurile, aşa că vei petrece cu mine clipe magice… nu ţi se pare cotidianul sufocant?! Am alergie faţă de tot ce înseamnă obligaţii şi emoţii violente, dar cu mine te vei simţi relaxată, neîngrădită şi vei avea parte de sex fierbinte.
Înţeleg nevoia ta de a relaţiona cu alţii, fiindcă şi eu ies des cu amicii, vorbesc mult la telefon şi îi susţin atunci când au nevoie. Am simţul umorului şi ştiu să te surprind cu fel de fel de momente plăcute şi incitante.
Îmi place aventura, să stăm de vorbă ceasuri întregi şi să plecăm în excursii pline de neprevăzut. Daca vrei nonconformism, caută-mă!
Peşti Eu sunt altruist, sensibil şi ştiu că iertarea are două mari case, în biserică şi într-o iubire puternică. La mine nimic nu este simplu, nu planific, nu promit solemn, nu te părăsesc, dar nici nu garantez stabilitate. În schimb, creez atmosferă de poveste, conversaţii şoptite, lumină difuză, cine romantice. Ştiu să mângâi tandru şi îţi înţeleg orice stare de spirit.  
Dacă nu eşti visătoare, nu te uita la mine, eu mă sufoc în lumea asta materială şi cred că sentimentul se naşte din poezia sufletului nostru… dacă vrei un tip practic şi ambiţios, ia-l pe Capricorn, eu înţeleg cel mai bine lumea emoţiilor. Se spune că am trăiri înşelătoare, dar nu te voi plictisi ca Fecioara şi nici nu te voi brusca precum Leul.  Nu suport răceala, indiferenţa sau cruzimea, pe mine nu mă vei vedea râzând cinic precum Geamănul, trântindu-ţi telefonul în nas ca Berbecul sau tratându-ţi raţional şi ironic trăirile complexe precum Vărsătorul.
Pot fi curajos când ai nevoie şi mă sacrific pentru orice ideal în care tu crezi. Îmi place marea, ador poezia, muzica lui Chopin, pictura, baletul şi amorul plin de imaginaţie. Dacă doreşti emoţie, caută-mă!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DESPRE ZODII

Berbec (21.03-20.04)
Planeta dominantă: Marte, planeta încăpăţănării şi încăierărilor.
Animalul sacru: bărzăunul
Personalitate: Berbecul guvernează capul, drept pentru care Berbecii sunt experţi în a se arunca cu capul înainte, a face doar ce-i taie capul şi a da cu capul de pragul de sus. Sunt foarte siguri pe ei în tot ce fac, chiar şi când fac cele mai monumentale prostii. Plini de energie şi iniţiativă, sunt atât de grăbiţi şi de ocupaţi, încât nu au timp să gândească. Cu toate astea, în înţelepciunea lor nemărginită, ştiu întotdeauna ce e mai bine pentru ceilalţi. Nimeni n-are voie să-i contrazică, în timp ce ei îşi păstrează dreptul inalienabil de a contrazice pe toată lumea. Specialitatea lor este viteza, din care cauză au mereu fel de fel de vânătăi, arsuri sau tăieturi şi sunt clienţi fideli ai service-urilor şi asigurărilor auto. Cea mai mare afacere a vieţii lor este sexul, pe care-l practică numai din dragoste, chiar dacă dragostea respectivă nu durează decât o zi.
Meseria potrivită: director, pompier, instructor de sex, bungeejumper, spărgător de bănci.
Pizza magică: Diavolo.
Medicamentul norocos: energizantele

Taur (21.04-21.05)
Planeta dominantă: Venus, planeta trăndăviei şi a lascivitătii,
Animalul sacru: vaca indiană
Personalitate: Taurul e recunoscut pentru stabilitate şi perseverenţă, de fapt două modalităţi de exprimare a lipsei de imaginaţie. Universul lui se mărgineşte la ce poate să vadă, să guste sau să pipăie. Noţiunile complexe îl tulbură profund, iar îndărătnicia lui n-are semăn - dacă a apucat într-o direcţie, aşa o ţine. O schimbare de macaz ar implica un efort fizic şi intelectual prea mare pentru lenea lui. În ciuda obtuzităţii, dă însă dovadă de o aprigă viclenie atunci când îşi apără pielea sau vrea să obţină ceva. E maestru în a scoate castanele din foc cu mâna altuia. Dincolo de falnica-i robusteţe, Taurul ascunde o abominabilă laşitate.
Meseria potrivită: contabil, lăutar, coafeză, manechin, porn-star,degustător de maioneză..

Pizza magică: Rusticana
Medicamentul norocos: întăritoarele (sexuale)

Gemeni (22.05-21.06)
Planeta dominantă: Mercur, planeta trăncănelii şi nevricalelor.
Animalul sacru: papagalul
Personalitate: Gemenii sunt isteţi şi foarte adaptabili, cu alte cuvinte nişte oportunişti lipsiţi de scrupule. Stăpânesc perfect arta comunicării şi pot să te mintă în faţă fără să clipească. Sunt drăgălăşenia întruchipată când vor să obţină ceva şi de-a dreptul sadici când au chef să se joace cu nervii altora. Sprinteni şi îndemânatici, dispar când ţi-e lumea mai dragă şi pot face nevăzute diverse obiecte care li se par interesante. Îşi scot din minţi şefii şi consorţii, dar nici unii nu-i dau afară, din cauză că se pricep să le spună bancuri. În dragoste, sunt deschişi tuturor posibilităţilor şi ar fi primii care ar subscrie la legalizarea poligamiei. Cu toate astea, în clipele romantice au tendinţa de a-şi exprima pasiunea uitându-se pe pereţi.
Meseria potrivită: agent de vânzări, scamator, chelner, escroc.
Pizza magică: Calzone.
Medicamentul norocos: gargara.

Rac (22.06-22.07)
Planeta dominantă: Luna, astrul toanelor şi născocirilor.
Animalul sacru: lipitoarea
Personalitate: Racul este un profitor nesătul, al cărui unic scop în viaţă e să care în bârlog tot ce-i pică în mână. Este mai zgârcit şi mai apucător decât tot neamul hărciogilor la un loc. Se spune că ar fi diplomat, dar în realitate manipulează pe toată lumea ca să-şi rezolve interesele.. Zâmbeşte graţios, înşiră verzi şi uscate şi joacă tot timpul teatru, fiind foarte popular printre cei gură-cască şi slabi de minte. Are mania de a coopta tot soiul de rataţi pe care îi psihanalizează sau îi îndoctrinează cu predici filozofice ori cuvântări patriotice. Îşi iubeşte casa, dar nu este lipit de ea. Ros de morbul vagabondajului, dispare periodic pentru diverse intervale de timp. Din nefericire, se întoarce mereu înapoi… În dragoste este adeptul romantismului siropos şi leşinat. Asta, la început, căci mai devreme sau mai târziu va scoate la bătaie un nimicitor arsenal de tocare măruntă a nervilor: toane, nazuri, îmbufnări, bombăneli, bănuieli, accese masochiste şi şantaje sentimentale..

Meseria potrivită: politician sau afacerist interlop (la alegere), poet, cămătar, pitic de grădină.
Pizza magică: Quattro formaggi.
Medicamentul norocos: alcoolul

Leu (23.07-22.08)
Planeta dominantă: Soarele, astrul egoismului şi îngâmfării.
Animalul sacru: pupăza
Personalitate: Leul este un lider înnăscut şi, ca toţi liderii, se înalţă strivindu-i pe cei cu mai mult bun-simţ decât el. Subordonaţii îi acordă respectul cuvenit, dar I-ar strânge de gât cu maximă plăcere. Ambiţie! ca nimeni altul. consideră că a atins poziţia cuvenită doar atunci când nu mai are vreun loc alb pe cartea de vizită. Se iubeşte atât de mult pe sine încât îşi pupă oglinda de câte ori se crede singur. Este aşa de obsedat de onoruri că, dacă primeşte o cupă la campionatul de şotron, e în stare să umble cu ea atârnată la gât, să vadă lumea cât de grozav este. Atrage atenţia în orice adunare: fie este cel mai înzorzonat personaj, fie aruncă cu banii în toate părţile, fie poartă o armă. Pozează tot timpul, doarme pe stânga fiindcă profilul drept îl avantajează mai mult şi arată cu degetul mijlociu ca să-şi expună mai bine diamantul de multe carate. În dragoste, este la fel de înflăcărat ca un furnal şi la fel de discret o trompetă cu amplificator.

Meseria potrivită: împărat, şef de bloc, portar de hotel, dresor, hingher
Pizza magică: Quattro stagioni.
Medicamentul norocos: toxina botulinică.

Fecioară (23.08-22.09)
Planeta dominantă: Mercur, planeta trăncănelii şi a isteriilor.
Animalul sacru: ciocănitoarea
Personalitate: Zodiacele critică spiritul critic al fecioarei, punând-o astfel într-o situaţie critică. Cum, pe deasupra, fecioara mai e şi metodica punctuală şi perfecţionistă, sfârşesc prin a-i scoate pe toţi din pepeni. Obsedată de igienă, detalii şi clasificări, este capabilă să caute bacteriile cu lupa, să frece duşumelele periuţa sau să pună rufele în maşina de spălat nu doar pe culori, ci şi ordine crescătoare şi alfabetică.. Miroase enervant de curat, ceea ce leagă spiritual de cânii şi pisicile din cartier. Fecioara este o fană a listelor, tabelelor şi regulamentelor pe puncte, subpuncte, care, în loc să-i simplifice, îi încâlcesc teribil existenţa. Scurt, orice fecioară veritabilă este: 1. mereu ocupată cu o mie de nimicuri sau să-şi bage nasul unde nu-i fierbe oala. 2. tipicară; 3. ipohondră: 4.cicălitoare: 5. cărpănoasă: 6. maniacă: 7. absolut necesară (din păcate). În dragoste, are căldura unei frapiere şi fantezia unui birocrat..
Meseria potrivită: analist politic, CTC-ist, agent de dezinsecţie, sora medicală (sau frate)..
Pizza magică: funghi.
Medicamentul norocos: toate, fără excepţie

Balantă (23.09-22.10)
Planeta dominantă: Venus, planeta trândăviei şi lascivităţii.
Animalul sacru: bibilica
Personalitate: Balanţa are certe înclinaţii intelectuale, utile în studiul aprofundat al programului tv, şi un înalt simţ artistic, reflectat în flerul cu care-şi asortează pantofii cu lenjeria. Plină de graţie şi eleganţă, umblă cu nasul pe sus, strâmbând suveran din el la orice încălcare a etichetei. Se zice că adoră confortul şi armonia, ceea ce în traducere liberă înseamnă că este leneşă şi n-are principii ferme. Despre Balanţă se mai spune că este o bună colaboratoare şi sfătuitoare: în orice problemă, expune câteva zeci de soluţii, ca apoi să-l lase pe celălalt să decidă. Cât despre vestitul ei echilibru, cel mai în măsură să comenteze ar fi psihiatrul care o tratează. În lipsa lui, se acceptă şi mărturiile apropiaţilor, adânc îngrijoraţi de viteza cu care-şi schimbă părerile şi de costurile mărite ale dulciurilor pe care le înghite atunci când e deprimată. Cel mai de seamă lucru din viaţa ei este dragostea, subiect bogat în detalii picante, prea indecente ca să poată fi relatate.
Meseria potrivită: agent matrimonial, arbitru, escortă, gigolo, tester de hamace, rentier.
Pizza magică: Capricciosa.
Medicamentul norocos: gelul anticelulitic.

Scorpion (23.10-21..11)
Planeta dominantă: Pluto, planeta obsesiilor şi paranoiei.
Animalul sacru: vipera
Personalitate: Scorpionul are foarte mult magnetism personal: atrage cuiele ruginite, cutiile de conservă, dramele şi ghinioanele. Are emoţii intense, idei fixe şi puterea de a deochea.. Este atât de încordat, încât dă impresia că suferă, iar încordarea lui face să se defecteze obiectele din jur. Chiar şi cei apropiaţi sunt profund afectaţi, de unde şi bafta pe care o are la moşteniri. Ştie ce vrea, dar caută să obţină totul pe căi ocolite. E genul care mai bine îşi otrăveşte duşmanul decât să-i dea un pumn în nas. Paranoic, vede peste tot pericole, intrigi şi conspiraţii. Asta nu-l împiedică să umble cu fitile şi să-i manipuleze pe ceilalţi. Îi consideră prieteni doar pe cei de care se poate folosi, iar prietenii n-au încredere în el, fiindcă ştiu că n-are mamă, tată sau scrupule, şi atacă subversiv, sub centură.. În dragoste, este un obsedat sexual frustrat, gelos şi posesiv, care-şi scoate din minţi perechea cu bănuielile şi cu gusturile lui anormale.
Meseria potrivită: detectiv, medic legist, pândar, scafandru, vânător de fantome.
Pizza magică: Siciliana.
Medicamentul norocos: extractul de mătrăgună..

Săgetător (22.11-21.12)
Planeta dominantă: Jupiter, planeta exceselor şi a glumelor proaste.
Animalul sacru: grangurul
Personalitate: Săgetătorul este un inconştient optimist, a cărui specialitate este datul cu bâta în baltă: scoate perle după perle cu un aer de savant atotştiutor, face glume proaste şi râde fără rost. Este un snob care-şi poartă hainele cu etichetele pe-afară şi se laudă cu vedetele de teleshopping pe care le frecventează. Promite marea cu sarea, dar când trebuie să-şi ţină promisiunile este lovit de amnezie. Adoră maşinile, pe care le conduce cu plăcere şi cu mare viteză, în cei mai falnici pomi de pe marginea drumului. fiindcă se crede cel mai tare, se bagă în bucluc şi trece razant pe lângă dezastre. Scapă însă cu bine, căci beneficiază de clauza berzei chioare, care i-a fost acordată pentru a nu rămâne zodiacul doar cu 11 zodii. Când se îndrăgosteşte, iubeşte cu foc, din toată inima. Problema e că, având o inimă foarte mare, alesul sau aleasa se poate trezi într-un ventricul teribil de aglomerat.
Meseria potrivită: parlamentar, sociolog, pocherist, paraşutist, turist.
Pizza magică: Hawaiana.
Medicamentul norocos: laxativele.

Capricorn (22.12-20.01)
Planeta dominantă: Saturn, planeta parvenirii şi anchilozării.
Animalul sacru: catârul
Personalitate: Capricornul e un parvenit planificat, care se chinuie să ajungă în moţul ierarhiei şi-şi urmăreşte interesele cu îndârjire de buldog. Perseverenţa cu care merge pe drumul stabilit arată că de fapt nu are alternative sau alte bucurii în viaţă. Încăpăţânarea lui este monumentală - mai mare ca a Berbecului şi a Taurului, care sunt, totuşi, nişte vietăţi relativ normale. Şi la capitolul rezistenţă stă bine - în cazul unui cataclism planetar s-ar număra printre puţinii supravieţuitori, alături de şobolani şi insecte. Grozav de suspicios şi sigur că nimeni nu e mai competent ca el, n-are somn dacă nu controlează totul. Deţine un stoc impresionant de temeri şi complexe pe care, fiind foarte orgolios, face eforturi să şi le mascheze. De aici, o permanentă încordare, care-i dă aerul cuiva care a înghiţit o coadă de cazma…, fiind din cale-afară de plictisitor, îşi găseşte greu o pereche care să-l suporte. Singurul care îl tolerează este alt Capricorn.
Meseria potrivită: în asigurări, IT, liftier, călugăr, paznic.
Pizza magică: Margherita
Medicament norocos: antidepresivele.


Vărsător (21.01-19.02)
Planeta dominantă: Uranus, planeta convulsiilor şi ciudăţeniilor.
Animalul sacru: ornitorincul
Personalitate: Vărsătorii sunt cele mai ciudate fiinţe de pe Terra, ceea ce explică frecvenţa mărită cu care sunt răpiţi de marţieni. Nu se ştie totuşi dacă aceştia îi selectează doar pentru a le studia anomaliile sau fiindcă îi consideră o specie înrudită. Oricum, este ceva în neregulă cu ei, deoarece au idei stranii, reacţii imprevizibile şi fac totul pe dos faţă de restul omenirii. Se spune că sunt deschişi la nou, le place să experimenteze şi au o fire independentă. Asta înseamnă că dau banii pe prostii de care n-a maiauzit nimeni, adera la cele mai fistichii diete sau curente religioase şi îi doare în cot de părerea celorlalţi. În plus, sunt deosebit de agitaţi, ceea ce nu este bine, căci excesul de energie le permite să-şi pună în practică proiectele utopice şi iniţiativele anarhiste. Prietenii îi suportă maximumdouă ore, iar rudele lor migrează în alte cartiere. Cât despre dragoste, Vărsătorilor nu le este prea clar ce înseamnă… !
Meseria potrivită: futurolog, revoluţionar, guru, vânzător de gogoşi.
Pizza magică: Napoletana.
Medicamentul norocos: sedativele.

Pesti (20.02-20.03)
Planeta dominantă: Neptun, planeta confuziei şi dependenţelor.
Animalul sacru: balena
Personalitate: Peştii sunt nişte vieţuitoare blânde şi buimace, care cred tot ce le îndrugă primul venit. În capul lor este un talmeş-balmeş de impresii şi intuiţii, ce face imposibilă o activitate neuronală decentă. Fiind incapabili să emită vreun argument logic, au devenit la rândul lor experţi în abureală şi îmbrobodire. Se spune că sunt creativi şi talentaţi, ceea ce înseamnă că producţiile lor îi turmentează atât de tare pe ceilalţi, încât le anihilează puterea de discernământ.. Foarte sociabili din fire, se înţeleg de minune cu animalele, handicapaţii, delincvenţii şi spiriduşii de casă. Misterele şi superstiţiile exercită asupra lor o mare fascinaţie: admira grozav iscusinţa cu care îşi apără intimitatea monstrul din Loch Ness, iar când nu le place vremea de-afară îşi îmbracă plini de încredere hainele pe dos. Dar marca lor distinctivă este enorma capacitate de a iubi. Peştii se îndrăgostesc total şi iremediabil de cine nu trebuie, când nu trebuie sau… de câte persoane nu trebuie!
Meseria potrivită: veterinar, fotograf. curăţitor de piscine, hipiot, medium, traficant.
Pizza magică: Tonno.
Medicamentul norocos: Untura de peşte

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROVERBELE ZODIILOR

Berbec
* Ce-i in gusa, si-n capusa.
* Bate fierul cât e cald.
* Graba strica treaba.
* Omu' încapatânat, n-asculta de nici un sfat.
* Nu pune caruta înaintea boilor!
* Mai întâi sa-ti fie mila de tine, si apoi de altii.
Taur
* Ochii vad, inima cere...
* Mai bine sa-ntreaca decât sa n-ajunga.
* Lacomia strica omenia.
* Frate-frate, dar brânza e pe bani.
* Primul pas e cel mai greu.
* Pofta vine mâncând.
* Câinii latra, caravana trece.
* Nu da vrabia din mâna pe cioara de pe gard!
* Cine-si plateste datoriile, se îmbogateste. (Dar din dar se face Rai.)
Gemeni
* Ai carte, ai parte.
* Când de multe te apuci, mai pe toate le încurci.
* Vorba multa, saracia omului.
* Trestia care se-ndoaie, vântul n-o rupe.
* Cine se aseamana, se aduna.
* Cine saruta prea des, nu stie sa îmbratiseze ca lumea.
* Gusturile nu se discuta.
* La început a fost Cuvantul.
Rac
* Fiecare pasare îsi iubeste cuibul.
* Fie pâinea cât de rea, tot mai buna-n tara mea.
* Sângele apa nu se face.
* Orice cioara-si vede puiul frumos.
* Si tacerea e un raspuns.
* Cum vrea femeia, vrea si Dumnezeu.
* Norocul e orb.
* Noaptea e un sfetnic bun.
Leu
* Omul de onoare, doar o vorba are.
* Vulturul nu vâneaza muste.
* Obrazul subtire cu cheltuiala se tine.
* Lauda de sine nu miroase-a bine.
* Aschia nu sare departe de trunchi.
* Pâna la Dumnezeu , te manânca sfintii.
* Noroc la carti, ghinion în dragoste.
* Daca vrei, poti.
Fecioara
* Omul harnic, muncitor, de pâine nu duce dor.
* Nu poti fi si cu varza unsa si cu slanina-n pod.
* Nu te baga unde nu-ti fierbe oala.
* Fiecare pasare pe limba ei piere.
* Mai binele este dusmanul binelui.
* Munca este sanatate.
* Ajunge zilei grija ei.
* Pomul se cunoaste dupa roade.
Balanta
* Tonul face muzica.
* O cautatura dulce, tot la dragoste te duce.
* Haina face pe om.
* Mai bine varza acra cu-nvoiala, decat zahar dulce cu cârteala.
* Oala acoperita nu da în foc.
* Un contract prost face mai mult decât zece procese bune.
* Niciodata sa nu zici "niciodata".
* Sfaturile sunt facute pentru a fi ascultate.
Scorpion
* Scopul scuza mijloacele.
* Sa nu stie stânga ce face dreapta.
* Cine are ochi pizmasi, chiar lui însusi i-e vrajmas.
* Cine râde la urma, râde mai bine.
* Cine iubeste mult, pedepseste rau.
* Daca te apropii prea tare de foc, te arzi.
* Scopul scuza mijloacele.
* Legea e data de necesitati.
Sagetator
* Calatorului îi sade bine cu drumul.
* Unde-i lege, nu-i tocmeala.
* Nu-i cum gândeste omul, ci e cum vrea Domnul.
* Cugetul bun e cea mai moale perna.
* Nimeni nu e profet în tara sa.
* Cine nu risca nimic, nici nu câstiga nimic.
* Da-i Cezarului ce-i al Cezarului.
Capricorn
* Cu rabdarea, treci marea.
* Sfoara pusa-n trei, nu se rupe degraba.
* Cine n-are batrâni, sa-i cumpere!
* Clopotul, de ce-i mai sus, de-aia suna mai dulce.
* Mai bine mai târziu decât niciodata.
* Nici Roma n-a fost construita într-o zi.
* Prudenta este mama întelepciunii.
* Daca stii sa astepti, toate dorintele ti se vor împlini.
Varsator
* Prietenul la nevoie se cunoaste.
* Un prieten bun face mai mult decât o punga de galbeni.
* Libertatea e mai de pret decât tot aurul din lume.
* Pasarea în colivie nu se bucura, si de e vie.
* Daca si cu parca si cu daca si cu daca...
* În tara orbilor, chioru-i împarat.
Pesti
* Iubirea trece prin apa, nu-i e frica ca se-neaca.
* Rabda suflete cât poti, nu-ti da taina catre toti.
* Usa deschisa, pe oricine primeste.
* Cu doi pepeni într-o mâna e cam greu.
* Cine da saracilor, îi imprumuta lui Dumnezeu.
* Marile dureri sunt mute.
* Nu conteaza cât de repede alergi, trebuie doar sa stii când sa pornesti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 motive pentru care te afli in zodia ta
Motto : „ Astrologia este psihologia Universului “

12 motive pentru a fi BERBEC :
1. Primul motiv pentru care esti un Berbec : Esti foarte hotarat !
2. Niciodata nu te plictisesti.
3. Opiniile sunt intotdeauna prezente.
4. Ai realizat mari lucrari de pionierat.
5. Motto-ul tau : Aventurierii suntem noi.
6. Iti place mancarea gen fast – food.
7. Te inalti ( te ridici ) inainte de a privi.
8. Pasional, pasional, pasional…
9. Intotdeauna vrei sa fi primul in ceea ce faci.
10. Oh ! Temperamentul tau.
11. Ai gusturi indraznete.
12. Open mind : Nu cu ochii se poate vedea in intuneric.

12 motive pentru a fi TAUR :
1. Primul motiv : Renuntarea iti este un concept strain.
2. Motto-ul tau: Mai bine te lupti decat sa intorci spatele.
3 .Vei manca orice.
4. Niciodata nu vei primi premiul pentru « tactica » .
5. Muncesti prea mult.
6. Iti place incaltamintea practica.
7. Noi stim (toata lumea stie) ca o vei face
(vei duce proiectul la bun sfarsit).
8. Esti, oh, atat de romantic…
9. ...si atat de sociabil.
10. Pentru mintea ta iscoditoare, nu exista taine.
11. Iti place sa te asociezi cu parteneri puternici.
12. Open mind : Atunci cand o usa se inchide, se deschide alta.

12 motive pentru a fi GEAMAN :
1. Esti maret la multiple sarcini.
2. Vorbesti, vorbesti, vorbesti…
3. Iti plac lucrurile noi.
4. Motto-ul tau : Cred orice, atata timp cat iubesc.
5. Nimeni nu te intelege (esti un neinteles) .
6. Nu esti confuz cand vine vorba de dovezi.
7. Faci prietenii solide.
8. Esti cu adevarat amuzant.
9. Niciodata nu furi.
10 . Etalezi o spontanietate care iti amplifica naturaletea.
11. Esti pe aceeasi frecventa cu ritmurile societatii.
12. Open mind : Fantezia nu este decat inceputul.

12 motive pentru a fi RAC :1. Exerciti o atractie mistica.
2. Nu poti ascunde ceea ce gandesti.
3. Iti place sa stai acasa.
4. Adori mancarea buna (sanatoasa) .
5. Consideri ca ti se ranesc cu usurinta sentimentele.
6. Motto-ul tau : Amprentele digitale si fulgii de zapada nu sunt singurele elemente caracterizate prin unicitate absoluta.
7. Te comporti ca o closca cu puii ei.
8. Te gandesti ca esti intr-o continua distractie.
9. Iti place sa ii indestulezi pe oameni, sa-i hranesti.
10. Lasa-ma sa-ti plang pe umar !
11. Nimeni nu iti poate impune o idee sau o atitudine.
12. Open mind : Si a trai este un act de creatie.

12 motive pentru a fi Leu :1. Niciodata nu vei fi un las, un om slab.
2. Mereu, gata de drum.
3. Motto-ul tau : Sunt cel mai bun !
4. Un asa magnetism animalic…mai rar.
5. Te poti plange cu voce tare.
6. Iti place ca oamenii sa depinda de tine.
7. Nascut actor – ai actoria in sange.
8. Intotdeauna distractiv sa-l ai in preajma.
9. Legaturi pline de semnificatii.
10. Charisma si hotarare de a izbandi
11. Te implici fara rezerve in ceea ce faci.
12. Open mind : Un copac are multe ramuri si frunze, dar o singura tulpina.

12 motive pentru a fi Fecioara :
1. Expert in folosirea cuvintelor.
2. Motto-ul tau : Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
3. Faci cele mai pertinente recenzii critice.
4. Atat de elegant si curat.
5. Mentii standardele altora la cote inalte.
6. Potrivit pentru a fi un mare comediant.
7. Esti foarte bun in a-ti ascunde emotiile.
8. Model de constrangere excesiva.
9. Sincer si real.
10. Complet concentrat asupra obiectivelor.
11. Detaliile sunt viata ta.
12. Open mind : Nu intotdeauna calea cea mai grea este si cea mai buna.

12 motive pentru a fi Balanta :1. Vrei ca toata lumea sa fie fericita.
2. Motto-ul tau : Am gust in toate.
3. Nu ai idei sau prejudecati preconcepute.
4. Oh, atat de iubitor.
5. Iti place sa fii drept.
6. Super sensibil.
7. O furtuna a mintii, dar de lux.
8. Urasti sa iei o decizie.
9. In continuu iti redecorezi casa.
10. Mare amator de senzational.
11. Iti cunosti bine limitele.
12. Open mind : Toti muncim pentru Dumnezeu. Este un patron dur si salariul nu-i intotdeauna grozav, dar exista destule rasplati.

12 motive pentru a fi Scorpion :
1. Nu are frica.
2. Oh, atat de misterios.
3. Vrea ceea ce tu nu poti avea.
4. Motto-ul tau : Lasa-ma in pace !
5. Un ganditor atat de profund.
6. Esti un spirit fara granite.
7. Ai o limba cam ascutita.
8. Oare iti dai seama cat de rebel esti ?
9. Cercetezi vietile altora cu ochi critici si precisi.
10. Acorzi o mare insemnatate bunului simt.
11. Personaj care modifica actiunea piesei.
12. Open mind : Sa pierzi cu eleganta poate fi o victorie importanta.

12 motive pentru a fi un Sagetator :
1. Esti o ratusca norocoasa.
2. Motto-ul tau : Media mea este buna, pe bune! Vorbesc serios!
3. Vei calatori oriunde pentru orice.
4. Viata de petreceri.
5. Bun simt al umorului.
6. Iti plac prietenii tai la nebunie.
7. Mai multa rabdare decat o stanca.
8. Nu suporti sa ti se puna pumnul in gura.
9. Fa un eveniment olimpic decat sa fi un antrenor de pampalai.
10. Extrem de competitiv.
11. Momentul cel mai important – Prezentul.
12. Open mind : Simplele realitati ale vietii cotidiene au o legatura importanta cu lumea idealurilor marete.

12 motive pentru a fi un Capricorn :1. Muncesti cu inteligenta nu cu greutate.
2. Timpul este intodeauna de partea ta.
3. Motto-ul tau : Prefer sa lupt decat sa ma schimb.
4. O asa clasa…mai rar.
5. Tie iti pasa ceea ce altii gandesc.
6. Ca iepurasul cu baterii energizer – continui sa functionezi la nesfarsit.
7. Intuitia nu te inseala.
8. Arme puternice – inteligenta si ironia.
9. Stii sa improvizezi.
10. Nu iti place sa faci « valuri » .
11. Flexibil in codul moral.
12. Open mind : Emotiile pot fi calmate cu ajutorul respiratiei.

12 motive pentru a fi un Varsator :
1. Rareori incerci sa faci ceva la care stii ca nu te pricepi.
2. Motto-ul tau : Informatia inseamna Putere.
3. Atat de independent.
4. Imprevizibil total.
5. Fascinat de tot ce il inconjoara.
6. Dornic sa salveze lumea.
7. Nu ii pasa ceea ce cred ceilalti.
8. Pastreaza optiunile deschise.
9. Un nonconformist notoriu.
10. Individualist in alegerile pe care le faci.
11. Iti plac delicatesele neobisnuite.
12. Open mind : Lumea necunoscutului trebuie intotdeauna respectata.

12 motive pentru a fi un Peste :1. Un farmec si o imaginatie atragatoare.
2. Niciodata nu arunca nimic...
3. Motto-ul tau : In cotidian, exista miracole ce se repeta mereu.
4. Atat de retras, pustnic…
5. Intotdeauna meriti mai bun, mai bine.
6. Compasiv si generos.
7. Nici pe departe usor de determinat.
8. Poate fi foarte la obiect.
9. Inclinat spre conceptualizare.
10. Supraincarcat cu enormitatea universului.
11. Emotii profunde si sensibile.
12. Open mind : Precautia nu trebuie confundata in mod gresit cu lasitatea.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZODIILE SI BANII

Berbec - profilul banilor
Este Berbecul mereu in cautare de faima si avere? Cu siguranta este incautare de faima, dar nu si de avere. Mai degraba banii vor fi un rezultat al dorintei de a avea succes si nicidecum din dorinta de a fibogat. Cei nascuti sub acest semn s! unt foarte indrazneti. Adora sa conduca "spectacolul" si sa iasa castigatori in orice situatie.Aceasta calitate ii poate baga in incurcatura daca este vorba si de ceva bani la mijloc, dar vor reusi sa iasa la suprafata. Berbecul tanjeste dupa actiune si aventura indiferent de pretul pe care trebuie sa-l plateasca. Cand se afla in mijlocul tuturor, Berbecul va toarceprecum o pisica. Concluzia: seful echipei a sosit! Nu sta prea mult sa se gandeasca la bogatie - pentru el conteazaclipa. Prioritara este dorinta de a merge mai departe, de a trai dinplin, chiar daca planurile de viitor nu sunt acoperite finaciar - darde ce sa comentam? Planurile lor, problema lor!De cele mai multe ori Berbecul priveste banii ca pe o simpla "moneda"care il ajuta sa aiba ce isi doreste. Iubeste sentimentul de libertatesi este foarte flexibil. Ii place sa cheltuiasca bani si este visuloricarui vanzator. "Asa de ieftin!", vor spune, "Cumpar 10." Acestcomportament poate aduce ceva cheltui! eli in plus si o inclinare nutocmai pozitiva a balantei de conturi. Ar fi indicat sa puna ceva banideoparte pentru "zile negre", dar probabil ca nu o vor face.Este indicat sa-i imprumuti cu bani pe Berbeci? Nu, daca te asteptisa-ti recuperezi banii repede. Ceea ce mai trebuie sa stii este cadaca au ceva bani in mana sunt mai mult decat bucurosi sa ti-iimprumute.
Taur - profilul banilor
Cei nascuti sunb acest semn sunt grozavi atunci cand este vorba debani, probabil pentru ca ii pretuiesc atat de mult. Iubesc de asemeneasi viata buna, care de obicei costa un pic mai mult.Din fericire, Taurul nu se teme sa munceasca mult pentru a-si satisface gusturile - confortul are si el pretul lui. Nu putem spuneca nu ii plac si lucrurile marunte cum ar fi apusul soarelui, un suc de grefe sau o carte buna, dar Taurul, care este mereu practic,prefera mai degraba o masina noua ce alearga ! repede ca un vis. Ca semn al pamantului, el isi doreste sa detina o mica parte din acesta,asa ca o mica mosie va fi mereu o atractie pentru el. Asta este si una din caile prin care au grija de cei iubiti.Au o abilitate nascuta de a fi mereu "cu ochii pe premiul cel mare", asa ca incet dar sigur vor obtine ceea ce vor. Taurul iubeste tot labani - culoarea, forma si mirosul - si mai ales simte ca ii apartin! Pentru ca este atat de confortabil in jurul banilor se descurca foartebine atunci cand ii foloseste. Nu are tendinta sa cheltuiasca foarte mult, prefera mai degraba siguranta pe care acestia le-o confera. Nuva lua niciodata decizii financiare pripite care sa-l poata duce spre pierderea "comorii". Lucrurile de pret pe care Taurii le pot vedea,simti si atinge sunt cele care ii intereseaza. Antichitatile si proprietatile sunt tot timpul preferate in locul actiunilor sauconturilor in banca. De aceea sunt buni investitori: iubesc in acelasi timp sa faca si sa pastreze banii. C! e iubeste cel mai mult in viatavigurosul Taur? Mancarea, sexul si banii, nu neaparat in aceasta ordine!Este un maestru al banilor, asa ca facturile vor fi intotdeaunaplatite la timp si contul va fi mereu "in ordine". Maxima "nici sa ma imprumut, dar nici sa dau la altii" i se potrivestede minune.
Gemeni - profilul banilor
O petrecere cu multe cock-tail-uri este minunata pentru a-si face noiprieteni, este Raiul pe pamant pentru amuzantii si vorbaretii Gemeni. Imprevizibilii Gemeni iubesc sa-si cheltuiasca banii, fara a-si facegriji de viitor. Carisma lor ii va conduce cu siguranta catre un nou castig!Adora flexibilitatea, deci cu siguranta nu vor primi ca premiu defidelitate un ceas de aur dupa 25 de ani de munca - vor schimba 25 de slujbe in acest timp! Banii sunt un rau necesar pentru ei. Hei, suntatatea de facut! Si daca e nevoie de bani pentru asta, asa sa fie - Gemenii ! vor gasi cu siguranta o metoda pentru a face rost de ei.Slujbele sunt foarte cautate de protagonistii acestei zodii, pentru ca atunci cand sunt ocupati se simt bine. Adora sa aiba mai mult de oslujba la care sa se adauge si cateva "scheme" pentru a face ceva bani in plus - aceasta este o zi perfecta de munca pentru ei. Se potrivesccel mai bine la vanzari din moment ce asa pot vorbi tot timpul, iar orarul este destul de flexibil. Si sa nu va mire - pot vinde chiargheata unui eschimos! Rar vei vedea pe cineva nascut sub acest semn care sa-si faca griji in privinta banilor, din moment ce sunt atat deincrezatori in fortele lor incat pot scoate un iepure din orice joben.
Rac - profilul banilor
Crezi ca Racii sunt mereu echipati cu o casca de protectie? Poatepentru ca siguranta este foarte importanta pe ei ceea ce inseamna casi cea financiara ocupa acelasi loc. Iubesc banii si se simt c! u multmai bine cand stiu ca au un cont in banca care este bine "captusit".Foarte increzatori in ei si curajosi, sa faca rost de bani este foarteusor pentru cei nascuti sub acest semn. Sau mai bine spus ei muncescpentru asta in timp ce altii doar privesc. Se pricep de minune sa ducatratative si sa incheie afaceri, insa nu vor ezita sa se retraga in"carapace" daca pot incheia afacerea in alt moment. Atunci cand punmana pe "premiu", indiferent pe ce cale, nu-l vor mai scapa din ochi.Sunt foarte strangatori (trebuie sa fie asa!) si interesati tot timpulsa-si satisfaca propriile dorinte.Mari iubitori de bani (verde trebuie sa fie culoarea lor preferata!),Racii sunt foarte buni in posturi de bancheri sau oameni de afaceri. Ei privesc banii ca pe o masura a valorii lor - ii fac sa se simta maiputernici si le permit sa aiba grija mai usor de cei dragi. Nici ei nu pun prea multi bani deoparte pentru zilele "negre".Se ocupa cu placere de buget si vor avea grija intotdeaun! a ca frigiderul sa fie plin, facturile platite la zi si contul din bancacat mai "sanatos". De obicei nu prea dau bani cu imprumut, poate doar daca este vorba de un membru al familiei pe care il ajuta cu cea maimare placere.
Leu - profilul banilor
Vedeta zodiacului a sosit! Leii adora sa fie pe scena, iar audienta safie foarte mare. De asemenea iubesc frumusetea si bogatia si de obicei se pare ca sunt "binecuvantati" cu amandoua. Atunci cand nu este pescena, este usor sa identifici un Leu in multime. Este mereu cea mai magnetizanta prezenta din camera, inconjurata parca de o aura magica.Misiunea sa in viata este de a-si gasi locul potrivit in lumea afacerilor. Daca este ales sa conduca considera ca este o functie carei se cuvine! Risca, dar de obicei numai daca sansele sunt in favoarea sa. Uraste sa piarda (si sa arate rau!).Flerul de jucator de care dispune poate fi benefic at! ata timp cat nuil conduce spre decizii financiare gresite.Leii cred cu fermitate ca banii sunt facuti ca sa le ofere tot ceea ceisi doresc, fie ca este vorba de o casa grozava, o masina sport, sau mai multe jucarii decat ar avea nevoie. Extravaganta este cea care iicaracterizeaza. Vor gasi o cale de a gastiga bani, deoarece stiu cu siguranta cum sa-i cheltuiasca - si o vor face. "Exista mai multiacolo de unde au venit banii astia" este mereu in gandul Leilor. Le place sa-si traiasca viata cat mai bine - probabil ca un Leu a fostacela care a inventat petrecerile cu sampanie si caviar. Daca va cheltui prea mult, cu siguranta va avea ceva rezerve ca sarevina pe linia de plutire. In caz ca nu va reusi sa faca asta, va apela cu siguranta la un bancher, din moment ce este prea mandru ca saimprumute de la un prieten.Secre! tul succesului unui leu este spiritul lui generos. Va imprumuta si ultimul ban pe care il are in buzunar - vorba aceea, ce pleaca seintoarce.
Fecioara - profilul banilor
Cunoscuta ca fiind foarte modesta, Fecioarei nu ii sta in fire safoloseasca cecuri. Cei nascuti sub acest semn au o grija foarte mare de banii lor (si de ai altora). Fiind prevazatoare, Fecioaraanalizeaza mai intai orice situatie apoi ia o decizie, ceea ce o face un bun partener de afaceri. O afacere in care este implicata va mergeca pe roate din moment ce "perfectiune" este numele jocului. Concluzia este ca se desurca de minune cu banii. Ei se potrivesc cu mintea sa"matematica". Contul va fi mereu pus la punct si va reusi sa puna ceva bani deoparte fiind atat de calculata. Fecioara uraste sa fierisipitoare. Sa aiba bani in banca inseamna pentru nativi o grija in minus. Nu ca ar fi cel mai important! lucru in viata lor, dar ii ajutacat de cat. Vor avea cu siguranta bani pentru zile "negre" si nu se vor feri sa munceasca mult pentru a face acest lucru, din moment ce nuvor trebui sa depinda de altii - lucru de care se feresc tot timpul. Mai sunt numiti si "magicienii bugetului", din moment ce stiu satraiasca din putini bani si totusi sa se simta bine. Probabil iti vor spune ca "multe lucruri in viata sunt gratuite", ceea ce cred cuincapatanare. Vor imprumuta bani numai unei rude aproiate care are mare nevoie sau altei persoane de la care stiu sigur ca ii varecupera.Un salariu regulat este ca o muzica buna pentru urechile Fecioarei, iar daca este consistent cu atat mai bine. Nu prefera sa lucreze pecont propriu, fiind ghidate de zicala "pasarea din mana este mai buna decat cea de pe gard".Nu se distreaza cheltuind banii ci cultivandu-se sau facandu-si prieteni.
Balanta - profilul banilor
Nu trebuie sa fie o surpriza ca cei nascuti in aceasta zodie iubescsa-si tina totul in balanta - viata, carnetul de cecuri. Balanta se delecteaza de obicei cu frumusetea si bunastarea si este mereu incautare de perfectiune, dornica sa fie pe placul celor din jur si uraste sa ia decizii gresite.Se simt bine cu un partener alaturi, de preferinta cineva care sa leajute sa-si atinga scopurile. Apreciaza intr-adevar banii si ceea ceacestia pot cumpara: tot ce are viata mai bun de oferit. Din fericireBalanta are mereu in jur destui bani incat sa-si permita sa traiascain stilul dorit. Tanjeste dupa confort si lux si chiar crede ca iieste menit sa traiasca asa! Nu este nevoie sa mananci hamburger candpoti foarte bine sa iei un file mignon, nu? Ii place romantisul, asaca potentialii parteneri sunt avertizati sa-si tina cartile de creditla indemana.Ar prefera sa nu ia decizii financiare deoarece pare un pic cam plictisitor. Cele nascute sub acest semn sunt atractive sicarismatice, asa ca sunt obisnuite sa obtina usor tot ce isi doresc. Isi vor plati facturile la timp doar in doua situatii: daca au norocsau daca beneficiaza de ajutorul unui prieten.Insuficienti bani? Balanta isi va fermeca un prieten pentru a acapataun imprumut. Nu vor ezita sa se imprumute, chiar daca risca sa nu aibade unde sa-i inapoieze. Nu este neobisniut sa-si goleasca contul dinbanca pentru o cauza "nobila": fie o opera de arta sau un bilet deavion.
Scorpion - profilul banilor
Misterisosul Scorpion este maestrul afacerilor ciudate. Niciodata nustii cu siguranta ce pun acestia la cale! Din fericire, ceva bun.Deoarece isi stapaneste foarte bine nervii, se descurca de minuneintr-o ! situatie criza. Hei, cei nascuti sub acest semn sunt puternici! Scorpionul comanda intotdeauna respect... sau este vorba defrica? Ideea este sa ai grija sa nu il superi la o intalnire de afaceri, poate fi o gresala fatala - doar este vorba de semnul caredomina sexul, moartea si banii.Scorpionul este perfect acolo unde este vorba de bani. Multi isiconstruiesc singuri "averea", iar altii o mostenesc. De-am fi toti asade norocosi! Este usor de observat la un Scorpion dorinta de a aveabani, indiferent cum. Ei ii aduc siguranta, libertatea si cel maiimportant dintre toate, controlul. Controlul inseamna putere siScorpionul crede cu tarie in cuvintele "Cine are mai multe jucariicastiga!" In cazul lor jucariile acelea sunt probabil bucati de aur.Nu se dau in laturi de la a face sacrificii pentru a-si atingescopurile. Daca nu reusesc intocmai ce si-au propus, vor suporta binesi o infrangere. Insa daca le merge bine, nu-si vor uita prietenii sise vor grabi sa-i sustina in t! ot ceea ce-si propun.Fiind destul de disciplinati, se vor ocupa bine de buget, iar ochiullor ager va avea grija sa fie totul in ordine cu contul. Va imprumuta bani prietenilor, dar nu-i va aprecia pe cei ce isi vor plati datoriala timp. In concluzie, Scorpionul prefera sa economiseasca decat sa fie cheltuitor. Si uraste sa fie risipitor!
Sagetator - profilul banilor
"Hei, mare rispitor... vrei sa petrecem ceva timp impreuna?"... Da, ma refer cu siguranta la un Sagetator, la cei nascuti sub acest semn careiubesc sa cheltuiasca banii si care de obicei au parte de destui. Sagetatorul este considerat a fi cel mai norocos semn al zodiacului.Dar cum se spune norocul si-l face omul cu mana lui, iar un Sagetator reusesete foarte bine cu optimisul sau. Ii place sa petreaca, saviseze la tot ce este mai bun in viata si sa aiba o viata aventuroasa. Concluzia cu Sagetatorii es! te ca iubesc banii si tot ceea ce potcumpara cu ei - mai ales distractia si libertatea. Banii le ofera posibilitatea sa faca multe sau nimic, dar la urma urmei ramane laalegerea lor. Sunt "binecuvantati" in privinta banilor si tot timpul au impresia ca banii li se cuvin. Nu-si fac niciodata probleme inprivinta banilor din moment ce nu au de gand sa-i pastreze. Se ghideaza deseori dupa zicala "va veni si vremea mea", de aceea suntiubitori de jocuri de noroc si isi asuma riscuri. Se descurca bine cu banii, desi ar prefera mai bine sa se ocupe deviitoare afacere decat sa-si bata capul cu ce au in mana. Si pentru ca sunt atat de plictisiti de lucrul cu banii, ar fi indicat sa apelezela un contabil.Sunt atat de buni cand este vorba de cheltuirea banilor si atat de optimisti cand isi imagineaza ca altcineva in urma lor le va umplecontul! Nu se dau in laturi de la a da bani cu imprumut, mai ales prietenilor, desi aceste imprumuturi se transforma de cele mai multeori in da! ruri. Insa nu este indicat sa imprumuti cu bani un Sagetator caci va uita cu siguranta sa ti-i inapoieze.Viata sa se reduce la aici si acum, asa ca distractie placuta. Sprenorocul lor se pare ca mereu sunt destui bani in jurul lor incat satraiasca asa cum isi doresc.
Capricorn - profilul banilor
Capricorul este atat de grijuliu cand vine vorba de bani! Disciplinatsi mereu concentrat asupra ceea ce face, iubeste rutina si nu-l deranjeaza sa munceasca mult pentru a-si asigura un viitor financiarstralucit. Este destinul caprei sa urce incet fiecare munte, oprindu-se doar pentru a lua o gura de aer proaspat si apoi sa o ia dela capat pana ajunge in varf. Se asteapta ca totul sa fie foarte dificil, din moment ce sunt foarte pesimisti. Poate de aceea nuocolesc nici o cale care ii poate duce in varful muntelui. Isi doresc foarte mult sa fie remarcati, iar daca se intampl! a sa aiba siportofelul plin cu aceasta ocazie, cu atat mai bine. Sunt foarte ageri cand este vorba de facut si pastrat bani - adevaratii profesorii aibanilor din intreg zodiacul. Banii le dau sentimentul de siguranta si implinire. Avandu-i, Capricornii vor putea ramane in joc, lucru pecare si-l doresc foarte mult, alaturi bineanteles de abilitatea de a face si mai multi bani. Muncesc constant si metodic pentru a aveasucces pe plan financiar si in general nu-si gasesc linistea pana cand nu au destui bani in buzunar.Cu siguranta nu se vor imbogati peste noapte, pentru ca "precautie"este al doilea nume al lor. Si vor avea tot timpul ceva bani pusideoparte pentru "zile negre". Nu sunt ieftini, dar nici prearispitori. Le este foarte usor sa aiba grija de banii lor, poate maibine decat un contabil. Nu sunt adeptii imprumuturilor, deci nici nuiau cu imprumut, dar nici nu dau. Se mai baga din cand in cand si intreburile familiei pentru a le atrage atentia celorlalti ca sunt prearispitori - membrii familiei nu sunt tocmai fericiti de aceastainterventie.Isi fac cumparaturile numai atunci cand sunt necesare si platesc tot timpul pe loc. Odata ce si-au propus sa castige bani, nimeni nu-i vaopri. Si probabil vor ajunge si in varf!
Varsator - profilul banilor
Este Varsatorul un istet? Ca nu degeaba este geniul zodiacului!Inzestrat cu o minte sclipitoare, Varsatorii pot face o avere - daca asta isi propun. Dar de obicei ei au idei de genul "sa salvam lumea".Asa este, o lume cu totul noua inseamna distractie pentru un Varsator. Probabil par distrati mai tot timpul, dar asta pentru ca traiescintr-o lume proprie - in mintea lor unde rotitele se invartesc tot timpul.Cei nascuti sub acest semn sunt calculati, le place sa gandeasca multsi se bucura atunci cand pot ajuta pe cineva - se implica in special in acte caritabile. Banii, la bine si! la rau, nu sunt primii pe listaprioritatilor pentru un Varsator. Banii pe care ii castiga nu au o foarte mare importanta, din moment ce sunt alte lucruri mai importantela care sa se gandeasca. Uneori au destui bani incat sa-si satisfaca toate nevoile, alteori deloc. Astazi vand un program pentrucalculatoare si castiga un milion, maine sunt vanati de fisc. Din fericire se descurca in orice situatie dificila. Gasesc mereu drumulcatre bani, probabil deoarece mintea lor lucreaza permanent. Prefera sa fie angajati, salariul sa fie primit regulat, pentru ca daca nu arfi asa cu siguranta si-ar produce o gaura (greu de acoperit) in buget. Un carnetel in care sa-si noteze toate cheltuielile si veniturilepoate deveni cel mai bun prieten al unui Varsator.Sunt destul de conservatori cand vine vorba de cheltuitul banilor sinu ii deranje! aza un trai simplu. Nu sufera sa se imprumute, iar daca dau cu imprumut se asteapta sa-si recupereze banii la timp. Nu obisnuiesc sa mearga foarte des la cumparaturi, dar atunci cand o fac nu se mai opresc - vorba aceea "daca-i bal, bal sa fie". Calitateaeste cea care ii carcaterizeaza pe cei nascuti sub acest semn. Mereu fac o miscare desteapta.
Pesti - profilul banilor
Cand vine vorba de Pesti, este greu de stiut la care dintre ei te referi, din moment ce sunt de obicei doi (in unul).Cu o personalitate complexa si dispusi sa accepte schimbari, suntvisatorii zodiacului, suflete mereu in cautare de mai mult. Desi separe ca au tot ce-si doresc, nu vor fi niciodata multumiti. Cel maibine se simt atunci cand exploreaza, munca destul de obositoare dinmoment ce simt cu intensitate orice moment. Aceste "escapade" sunt revigorante pentru ei, le ofera tot ceea ce au nevoie ! pentru acontinua orice lupta. Chiar daca sunt asa visatori, se descurca destul de bine cu banii. Acestia nu sunt foarte importanti pentru ei, oricumnu asa cum sunt visele. Din pacate, multe vise li se pot indeplini numai daca au si ceva bani, asa ca isi doresc bani pentru a-siindeplini visele.Nu-si fac probleme in privinta banilor, din moment ce unii ii mostenesc iar ceilalti ii obtin cand se casatoresc. Cu siguranta baniiaflati in preajma lor ii vor face fericiti - isi vor atinge scopurile cu ajutorul lor. Acei Pesti care nu s-au "trezit" inconjurati de baninu ar trebui sa se ingrijoreze - sunt inzestrati cu minte sclipitoare asa ca isi vor putea face singuri averea.Pot fi extrem de generosi, ceea ce poate duce pana la extravaganta.Desi nu se ingrijoreaza in privinta banilor, atunci cand o facexagereaza. Isi doresc sa aiba "cuibul" lor care sa-i tina departe delumea mereu in schimbare.Agili cum sunt cu banii, stiu cum sa-i economiseasca facand ca o hainade mana! a doua sa arate cat mai original si sa fie la moda in acelasi timp. Chiar si asa nu vor avea grija de contul din banca. "Nu mai ambani?!" va spune Pestele. "Of, imi este teama ca nu m-am gandit cand am cheltuit atat."Draguti din fire, nu pot spune "nu" cand cineva le cere ceva bani cuimprumut si nici nu vor umbla dupa acesta daca nu-i va inapoia banii.Unele lucruri pur si simplu nu se pot schimba... Sunt pestii priceputicand este vorba de bani? Pai se decid cam greu daca sa aleaga placereasau partea practica ("trebuie sa platesc factura de la telefon, darpantofii aceia sunt perfecti pentru petrecerea de maine seara!"). Dacapartenerul de viata este dipus sa aiba grija de punga cu bani, viata alaturi de un peste poate fi o adevarata bucurie!

SEMNIFICATIA ZILELOR DE NASTERE
1. Liderii
Personalitate : Fire puternica si independenta. Spirit de initiativa si organizare, calitati de lider. Gandire rapida si foarte inventiva.Majoritatea celor nascuti pe 1 sunt ambitiosi, competitivi, apti sa-si croiasca un drum in viata si dornici sa atinga succesul. Nu le place sa li se dicteze ce trebuie sa faca si au oroare de rutina. Curajosi, loiali si usor idealisti, au nevoie de un scop, o provocare, un tel. Detin darul minunat de a-i motiva peceilalti.Defecte : Graba, incapatanare, gust pentru risc, agresivitate, individualism si tendinta de forta nota cand lucrurile nu evolueaza in directia sau in ritmul dorit.Dragoste:Pasionati si inclinati catre extreme. Se aprind rapid, sunt predispusi la iubiri fulgeratoare, le place sa cucereasca.. Au magnetism si o sexualitate plina de forta.
2.Cooperantii
Personalitate: Pasnici si prietenosi, cei nascuti pe 2 depind mult de anturaj si de mediu. Sunt sensibili,afectuosi si au nevoie de atentie. Cauta armonia si siguranta. Diplomatia e o calitate de baza. Sunt buni mediatori si colaboratori. Au intuitii excelente si abilitati psihologice. Iubesc frumosul, au gusturi rafinate si adesea au talente artistice. Atenti la detaliu si perseverenti, le este mai la indemana sa definitiveze un proiect decat sa-l initieze. Nu leplace sa iasa in fata, preferand planul secund.
Defecte :Timiditate,neincredere, vulnerabilitate, nervozitate, lipsa de combativitate,pesimism si inclinatia de a accepta prea multe compromisuri.Dragoste: Sunt romantici, tandri si foarte sentimentali.. Iubirile lor se nasc mai lent, prin tatonari succesive, sunt profunde,linistite si discrete.3.ImaginativiiPersonalitate: Inspirati,plini de vitalitate, sociabili, veseli si entuziasti,cei nascuti pe 3 au capacitatea de a le transmite celorlalti emotiile, mai ales in dragoste si in arta. Au charisma, gratie, stralucire. Sunt imaginativi, au simtul culorii, scenei, micului si marelui ecran. Scriu frumos. Buni comunicatori, se descurca minunat in negocieri si vanzari. Inteligenta ascutita si spontana e dublata de o mare sete de cunoastere.Defecte: Superficialitate, nestatornicie, toane, frivolitate, nerabdare si tendinta de a risipi, de a trai mai scump decat le ingaduie veniturile.
Dragoste: Reactioneaza viu la stimulii erotici, sunt afectuosi, atragatori si foarte cautati de sexul opus. Se poate sa umble din floare-n floare pana intalnesc partenerul potrivit, dar, cand il intalnesc, ii sunt foarte devotati.4.ConstiinciosiiPersonalitate: Disciplinati si responsabili, cei nascuti pe 4 isi iau sarcinile in serios, atat in profesie, cat si in viata particulara. Sunt oameni cu principii, cu simt moral. Iubesc munca, dau dovada de metoda, disciplina si precizie. Foarte realisti, trebuie mai intai sa vada ca sa creada, vor situatii clare si construiesc doar pe teren verificat si solid. Sunt rezervati si mandri (dar nu aroganti), insa au intelegere pentru ceilalti, carora le inspira incredere.
Defecte: Rigiditate, incordare, scepticism, incapatanare si pornirea de a-si reprima emotiile, ceea ce poate antrena o serie de frustrari.
Dragoste :Nu agreeaza efuziunile amoroase, sunt prudenti si nu isi daruiesc inima prea usor...
Chiar daca par mai reci, leaga relatii temeinice, sunt fideli si isi pretuiesc partenerul de viata.5.IstetiiPersonalitate: Inteligenti, inventivi si foarte curiosi, cei nascuti pe 5 stiu totul despre orice sau macar cate un pic din toate si au marele talent de a gasi rapid solutii la orice problema. Mereu in cautarea noului, sunt adaptabili, progresisti si deschisi catre schimbari. Le place sa calatoreasca, sa cunoasca fete noi, sa comunice, sa socializeze. Iubesc libertatea, nu suporta restrictiile si cauta mereu provocarile, mai ales pe cele de natura intelectuala.Defecte: Neliniste, nerabdare, impulsivitate, incapatanare si inclinatia catre excese (mancare, alcool, sex, medicamente sau droguri), cu efecte nocive asupra sanatatii.Dragoste :Au o mare putere de seductie, de care insa nu sunt intotdeauna constienti, mai ales in prima tinerete. Romantici si pasionali, au nevoie de un partener cu care sa rezoneze mental si spiritual.
6.Familistii
Personalitate: Intelegatori, sociabili si generosi, cei nascuti pe 6 sunt fericiti cand pun umarul la fericirea altora, in special a familiei. Vor urmari calea de mijloc, armonia. Sunt corecti, de incredere si sar in ajutorul semenilor. Stiu sa-i ingrijeasca, sa-i trateze, sa-i aline, si incurajeze. Au virtut medicale sau terapeutice. Au simt estetic, imaginativ si artistic. Bunastarea si linistea caminului raman insa telurile lor majore.Defecte: Sunt oscilanti, au inertie, sentimente extreme si vulnerabile, credulitate, slabiciune in fata rugamintilor, laudelor si linguselilor.
Dragoste: Au sentimente puternice si sunt foarte tandri. Pot avea mai multe relatii, dar cand gasesc omul potrivit, isi gasesc tihna si echilibrul. Stiu sa-si faca partenerul fericit.
7.Inteleptii
Personalitate: Capabili de o perceptie profunda si analitica, cei nascuti pe 7 sunt inclinati spre cultura, spiritualitate, filozofie, stiinta si tehnica. Ii atrag misterele, lucrurile oculte. Dispun de vaste facultati mentale, au spirit de observatie si o intuitie deosebit de dezvoltata. Prefera sa lucreze singuri si duc la bun sfarsit ceea ce incep. Introvertiti, meditativi si uneori enigmatici, au totusi un caracter puternic si plin de curaj.Defecte: Egocentrism, obstinatie, orgoliu si faptul ca-si exteriorizeaza greu sentimentele, cee ce le poate aduce neajunsuri relationale.Dragoste: Isi traiesc intens emotiile, dar nu le dau frau liber, si ii considera pe cei care o fac drept labili sau imaturi. Distanti, exigenti, critici si crispati, isi reduc singuri sansele de fericire afectiva.
8.Businessmenii
Personalitate: Avand o personalitate de anvergura, ambitioasa si plina de forta, cei nascuti pe data de 8 detesta mediocritatea. Nu se tem de nimic, au initiativa, talent organizatoric, putere de munca, sunt competitivi si originali. Isi folosesc inzestrarea nativa pentru a porni pe cont propriu, pentru a fauri si dezvolta, de cele mai multe ori cu rezultate spectaculoase. Au simtul afacerilor si al banului. Asocierile le lasa adesea un gust amar.Defecte: Tendinte dominatoare sau extremiste, nerabdare, impulsivitate. Sansele irosite, lipsa de scrupule, greseala de a risca gratuit ceea ce au construit sau acumulat se razbuna, sau aduc esecuri.Dragoste: Pentru ei, pasiunea e la ordinea zilei. Au un mare apetit sexual, se inflacareaza repede, se daruiesc total, dar le trece repede. Magnetici si fascinanti, cuceresc fara efort.
9.Idealistii
Personalitate: Dotati cu vederi largi, marinimie si mult idealism, cei nascuti pe 9 par sa fie destinati unor cauze nobile. Sunt altruisti, caritabili, plini de compasiune, dar dinamici si eficienti. Adesea, joaca un rol important in societate si se implica in actiuni umanitare sau progresiste. Imaginatia, inspiratia si talentul ii imping frecvent spre sfera artistica. Sunt un pic ciudati, extravaganti, rebeli si aventurosi.Defecte: Neliniste, reactii subite si neasteptate, idei fanteziste, inconstanta, orgoliu, lipsa de tact.Dragoste: Cei de sex opus ii gasesc seducatori si fascinanti. Cuceresc usor, dar, romantici si visatori fiind, uneori sufera deziluzii tocmai din cauza credulitatii si naivitatii. In ciuda firii lor contradictorii, isi iubesc sincer familia si pot fi fideli. Au o relatie speciala cu copiii.
10.Ambitiosii
Personalitate: Avand o mentalitate de invingatori, cei nascuti pe 10 sunt razbatatori si isi croiesc drumul in viata fara sa aiba nevoie de sprijin. Sunt puternici, curajosi, dinamici, siguri pe ei si foarte ambitiosi. Au spirit de comanda, abili-tati strategice si manageriale, sunt inventivi. Raspund prompt la provocari. In general, ajung oameni de succes, mai cu seama cand isi stabilesc obiective precise si constructive. Pretuiesc prietenia si o cinstesc prin loialitate si devotament.Defecte: Fire iute, posesivitate, gelozie, idei fixe, tendinte dominatoare, refractare la sfaturile venite de la ceilalti.Dragoste: Au iubiri intense, sunt pasionali. Poseda o mare forta de atractie, iar faptul ca sunt eleganti le sporeste farmecul. Le place sa cucereasca, dar trebuie stimulati incontinuu, pentru ca altfel se plictisesc.
11.Inspiratii
Personalitate: Cei nascuti pe 11 sunt dintre "cei alesi". Se disting prin insusiri aparte: vocatie, iluminare, inspiratie, intuitie, imaginatie, abnegatie.. Sunt niste idealisti cu un destin deseori special, calauzit de puterea convingerilor si marcat frecvent de un talent timpuriu, de o revelatie sau de chemarea unei misiuni. Au forta morala, sunt intelepti si diplomati. Le place studiul. Pot avea o perceptie ascutita, pana la aparitia unor manifestari parapsihice.Defecte: Lipsa de realism, exaltare, excentricitate, aroganta, individualism.Dragoste: Sunt romantici, sensibili, au sentimente nobile si tendinta de a idealiza fiinta iubita. Au nevoie de un partener de viata cu care sa comunice spiritual, dar care sa aiba in paralel ceva mai mult simt practic decat au ei.
12. Artistii
Personalitate: Fie ca evolueaza sau nu in domeniul artelor, cei nascuti pe 12 au un simt dramatic dezvoltat si pun talent in ceea ce fac, chiar daca e vorba doar de lucruri banale. Au o fire prietenoasa, le place sa socializeze, sa lucreze in colaborare. Sunt liantul grupului si sufletul petrecerilor. Ii maguleste sa se afle in centrul atentiei. Energici si dornici de schimbari, sunt mereu in miscare, preocupati mereu de altceva.Defecte: Stari de spirit schimbatoare, nervozitate, instabilitate, dispersie, atribute care ii pot impiedica sa-si exploateze resursele.Dragoste: Inclinati mai mult spre flirt decat spre ceva serios, arareori au legaturi stabile. Chiar si atunci cand iubesc sincer, independenta lor si dorinta de a face doar ce ii taie capul, indiferent ca celalalt este sau nu de acord, pot compromite relatia.
13.Profesionistii
Personalitate: Uzand de calitati precum simt practic, creativitate si disciplina, cei nascuti pe 13 au darul de a sti sa imbine frumosul cu durabilul si functionalul. Sunt oameni realisti, logici, organizati, meticulosi si de incredere, care pun pret pe munca, familie si traditie. Profesia e de baza pentru ei, dar este esential sa le placa ceea ce fac. Se poate sa-si schimbe ocupatia pana isi gasesc vocatia, dar cand o gasesc, fac o arta din meserie. Sunt, in general, seriosi, vorbesc putin, sincer si cu miez.Defecte: Rigiditate, incapatanare, conservatorism, scepticism, care pot bloca accesul la o serie de oportunitati. Le trebuie mai multa deschidere.
Dragoste: Au sentimente profunde si statornice. Prudenti, se leaga greu, in timp. Chiar daca nu sunt prea expansivi in dragoste, au un farmec special.
14.Jucatorii
Personalitate: Curiosi, independenti si adaptabili, cei nascuti pe 14 au nevoie de informatie, provocari si schimbare. Sunt curajosi, risca deseori si cred in steaua lor norocoasa, avand o fire de jucator. Inteligenti, ingeniosi, practici si creativi, gasesc rapid solutii la orice si sunt talentati in multe domenii. Daca isi consacra aptitudinile unei cariere pe placul lor, daca fac apel la vointa si realismul cu care sunt dotati, pot munci foarte mult si pot atinge mari succese. Altfel, s-ar putea irosi in van...Defecte: Impulsivitate, lipsa de echilibru, inclinatie catre dependente (alcool, tutun, mancare, medicamente, droguri, jocuri).Dragoste: Fermecatori si plini de temperament, nu duc lipsa de oferte. Totusi, prefera sa aleaga, nu sa fie alesi. Au o viata sentimentala bogata si adesea destul de furtunoasa.
15.Creativii
Personalitate: Pentru cei nascuti pe 15 familia pare a fi cel mai important lucru din lume. Totusi, au propriile lor nevoi, care nu trebuie neglijate, cum ar fi: de a-si exersa talentele si functiile mentale, de a dovedi ca pot functiona independent, fara sprijinul altora, de a se pune in slujba unei cauze sau a unei activitati caritabile. Sunt sensibili si generosi, au talent pentru arte si deprind usor limbile straine. Sunt curiosi, dornici sa calatoreasca si sa invete lucruri noi.Defecte: Neincredere, timiditate, sensibilitate exagerata, mai ales la critici sau la lipsa de atentie a celorlalti.Dragoste: Sentimentali, visatori si senzuali, sunt insetati de dragoste. Uneori tind sa-si faca iluzii, sa se lege de persoane nepotrivite. Cu timpul, invata sa isi gestioneze mult mai bine enorma afectivitate.
16.Spiritualii
Personalitate: Intuitivi, inteligenti, analitici si profunzi, sunt aplecati spre cercetarea subiectelor serioase, de fond, interesati de cultura, filozofie, religie, etica, psihologie, legislatie, ezoterism.Chiar daca lumea spiritului predomina, implinirea vine doar daca au o familie si o buna integrare sociala. Darul de a aprofunda poate face din ei excelenti specialisti sau experti foarte apreciati.Defecte: Dogmatism, suficienta, vanitate, spirit de contradictie, spirit critic.Dragoste: Au sentimente adanci, dar nu si le exteriorizeaza usor. Adesea, se indragostesc de persoane diferite de ei ca temperament, varsta, preocupari, etc. Cand decid sa-si intemeieze o familie, aleg parteneri stabili, de incredere.
17.Managerii
Personalitate; Ambitiosi, plini de energie si cu o viziune larga si sintetica, au un talent special pentru afaceri. Sunt excelenti organizatori, manageri si promotori. Au o minte iute, progresista, cuprinzatoare. Proiectele lor sunt ample si indraznete, mijloacele de implinire sunt originale, ingenioase si eficiente. Pot sa faca bani, uneori chiar foarte multi, dar nu banul este scopul, ci provocarea de a realiza ceva deosebit. Pot avea in paralel si preocupari spirituale.Defecte: Spirit autoritar, impulsivitate, simt al posesiunii, lipsa de scrupule, obsesia controlului si a puterii.Dragoste: Personalitatea lor radianta si plina de forta atrage ca un magnet. Au mai multe iubiri, mai toate intense; adesea, trebuie sa faca o alegere importanta in viata lor sentimentala.
18.Finalistii
Personalitate: Capabili, cu caracter puternic, curajosi si hotarati, cei nascuti pe 18 implinesc aproape mereu ce-si pun in minte. Sunt independenti, inflacarati si idealisti, dar nu pana intr-atat incat sa piarda contactul cu realitatea. Au un acut simt al afacerilor si al banului, pot sa administreze firme mari si prospere. Au succes mai ales in comert si servicii. Pot sa fie fini psihologi, pot avea talent artistic, ba chiar si politic!
Defecte: Incapatanare, despotism, dificultatea de a intelege si a ierta; de evitat gandurile de razbunare, care se pot intoarce impotriva lor.Dragoste: Au sentimente pasionale, arzatoare, pe care nu se tem sa si le exprime, ba chiar sa le insoteasca de gesturi impresionante, dramatice. Chiar daca nu sunt exemple de fidelitate, isi respecta si ocrotesc familia.
19.Hotaratii
Personalitate: Hotarati si mari iubitori de libertate, cei nascuti pe 19 nu fac decat ce doresc ei. Sunt ambitiosi si manati de imboldul de a reusi, de a castiga putere, de a ajunge sa fie recunoscuti si respectati. Organizati si eficienti, ajung sa fie piloni de rezistenta ai sectorului in care activeaza. Au aspiratii nobile, sunt intuitivi si inzestrati cu imaginatie si talent. Iubesc noul si schimbul de idei. Navalnici, isi controleaza emotiile cu destula abilitate.Defecte: Neliniste, stari de spirit schimbatoare, orgoliu, infatuare, impresia ca sunt superiori celorlalti.Dragoste: Au o sexualitate puternica si mult farmec. Iubesc cu pasiune, insa nu le place sa-si etaleze sentimentele in public. Sunt capabili de sacrificiu pentru omul iubit.
20.Sensibilii
Personalitate: Foarte sensibili la mediu, cei nascuti pe 20 isi "acordeaza" emotiile la acesta. Aspira la armonie, frumusete si afectiune. Desi par linistiti si retrasi, au cultul prieteniei si sunt facuti sa traiasca in cuplu. Sunt foarte buni colaboratori, asociati sau consultanti, aportul lor este deosebit de pre-tios, dar nu le place sa iasa in fata. Au o gandire profunda, analitica si imaginativa, serioasa; sunt atenti la detalii.Defecte: Reticenta, lipsa de incredere in propriile forte. Incapacitatea de a refuza ii face usor de exploatat.Dragoste: Pot darui mult, dar cer mult in schimb. Au nevoie de iubire si caldura, atingeri tandre si vorbe dulci. Sunt parteneri fideli, intelegatori si diplomati.
21.Sociabilii
Personalitate:Comunicativi si foarte deschisi catre ceilalti, cei nascuti pe 21 au un talent social innascut. Detin darul de a-i antrena, entuziasma, atrage, inveseli pe oameni. Se remarca la petreceri sau alte evenimente mondene. Sunt plini de vitalitate, iuti la minte, talentati. Au putere de convingere, sunt extrem de dotati pentru intermedieri si vanzari. Provocarea, pentru ei, este canalizarea aptitudinilor catre scopuri precise si perseverenta in atingerea lor.Defecte: Instabilitate, lipsa de disciplina, superficialitate, tendinta de a se risipi in mai multe directii fara sa finalizeze.Dragoste: Sclipitori si plini de farmec, nu intampina nici o dificultate in a lega o relatie. Problema se poate ivi in a o mentine... Le trebuie un partener ager si sensibil, dar ceva mai stabil.
22.Plutocratii
Personalitate: Dispun de forta, stapanire de sine, o mare ambitie si au spi-rit de anvergura. Au un caracter puternic, simt practic, creativitate, initiativa, talent de lider si abilitatea de a-i influenta pe ceilalti. Actiunile lor se indreapta catre afaceri de mare intindere, imperii financiare, putere politica, faima. Orientarea spre material predomina, iar pornirea de a acumula, de a face avere ii propulseaza adesea in lumea plutocratiei. Destinul lor e maret, promitator, dar poate fi si dificil..
Defecte: Infumurare, lipsa de scrupule, inflexibilitate, nesiguranta, lacomie, tendinte acaparatoare si manipulative.
Dragoste: Sentimentele lor nu cunosc cale de mijloc: iubesc sau detesta. Cauta un partener din acelasi aluat, cu aceleasi ambitii - de preferat, care provine dintr-o clasa sociala de varf.
23.Spontanii
Personalitate: Inteligenti, flexibili, agili si ingeniosi, cei nascuti pe 23 au o mare capacitate de adaptare. Reactioneaza spontan, rapid si adecvat. Pentru ei, viata este o aventura, in care pot experimenta mereu ceva nou si incitant. Socializeaza usor si au darul comunicarii. Imaginativi si perspicace, au talente diverse si interese multiple. Au un destin schimbator, dar nu le lipseste sansa.Defecte: Inconstanta, nerabdare, lipsa de tenacitate, inclinatii catre depen-dente (mai ales alcool, mancare, tutun, eventual droguri).Dragoste: Sunt afectuosi si sensibili, dar marea lor curiozitate ii indreapta spre mai multe relatii, dintre care unele nepotrivite sau imposibile. Isi doresc totusi un echilibru afectiv, asa ca pana la urma fac tot posibilul sa fondeze o casnicie armonioasa si stabila.
24.Prietenosii
Personalitate: Marinimosi, saritori si gata sa raspunda prompt la solicitari, cei nascuti pe 24 sunt foarte buni pri-eteni.. Pentru ei, cercul apropiatilor este sfant si sunt gata sa faca sacrificii pentru a pastra bunele relatii. Pe umarul lor fidel si devotat poti sa te sprijini sau sa plangi. Altfel, sunt persoane casnice si responsabile, dar care au adesea, gratie sensibilitatii, veleitati artistice, mai ales dramatice sau actoricesti.Defecte: Prea mare sensibilitate,emotivitate, indulgenta exagerata, de care altii pot incerca sa abuzeze; indolenta.Dragoste:Sunt romantici, au emotii puternice, le place sa-si arate dragostea. Au o enorma nevoie de afectiune. Sunt placuti de sexul opus si pot avea avantaje prin intermediul lor. Plini de farmec, sunt iubiti de partenerii lor.
25.Intelectualii
Personalitate: Posesori ai unei judecati logice si patrunzatoare, cei nascuti pe 25 stralucesc prin facultatile intelectuale si prin dorinta de studiu, de instruire. Le place sa afle, sa cerceteze, sa investigheze si trebuie incurajati de mici in aceasta directie, fiindca este pacat ca inzestrarea lor sa nu fie folosita. Au o intuitie excelenta, pe care trebuie sa se obisnuiasca sa o asculte. Firi care nu suporta restrictiile si care prefera sa lucreze independent, in liniste, retrasi.Defecte: Raceala, aroganta, atitudine de superioritate, spirit critic, melancolie.Dragoste: Sensibilitatea lor afectiva este mare, dar se feresc sa lase sa se vada acest lucru. Sunt retinuti, nu isi comunica emotiile si reusesc anevoie sa lege ori sa mentina o relatie. Au putere de atractie, dar sunt greu de inteles.
26.Afaceristii
Personalitate: Energici, eficienti si ambitiosi, cei nascuti pe 26 au stofa de afaceristi. Sunt buni organizatori, inteligenti, realisti, cu viziune de ansamblu si putere de razbatere. Se descurca excelent in hatisul finantelor. Managementul lor este diplomatic si cooperant. Relatiile sociale si familia conteaza pentru ei cel putin la fel de mult cat cariera. Isi gasesc siguranta cand stabilesc un echilibru intre toate acestea.Defecte: Tendinta de a se atasa excesiv de lucruri si oameni, scepticism, ranchiuna, gelozie, incapatanare.Dragoste: Au pasiuni devoratoare, pe care se straduiesc sa si le stapaneasca. Pot darui mult in dragoste, dar cer la fel de mult. Dilema lor este cum sa echilibreze setea de absolut cu compromisul necesar mentinerii cuplului, de care au atata nevoie.
27.Organizatorii
Personalitate: Deschisi la minte, dinamici, entuziasti si idealisti, au darul de a-i inspira si organiza pe ceilalti. Sunt autoritari fara sa fie duri. Au talente multiple. Ii intalnim des in mediul cultural, stiintific, politic, artistic. Sunt performanti in comunicare, relationeaza usor, iubesc calatoriile. Au simt social. Cu cat fac mai mult pentru ceilalti, cu atat vor primi mai mult in schimb.Defecte: Exigenta, tendinta de a dezvolta atasamente nocive; au adesea senzatia ca nu au primit ce merita.Dragoste: Fascineaza prin tinuta si charisma. Sunt romantici si isi exprima simtamintele cu patos, uneori putin cam prea dramatic. Poarta inconstient in minte portretul partenerului ideal, ceea ce poate fi un handicap in calea implinirii afective.
28.Asociatii
Personalitate: Plini de initiativa si manati de dorinta de a se impune, cei nascuti pe 28 au stofa de lider, dar au mai mare succes in asociere decat singuri. Au o fire puternica, dar contradictorie. Cooperanti si totodata independenti, se simt in largul lor cand au libertate de miscare, insa au nevoie de incurajari pentru a reusi. Sunt, prin excelenta, niste initiatori si le trebuie cineva care sa finalizeze ceea ce ei incep. Buni strategi, au o minte analitica, novatoare si lucida, care vede bine in perspectiva.
Defecte: Incapatanare, rigiditate, iritabilitate, agresivitate, inclinatie spre risc.Dragoste: Pasionali, plini de erotism si magnetism sexual. Insetati de iubire, dar rareori au rabdare sa construiasca o relatie stabila. Destin amoros framantat.
29.Vizionarii
Personalitate: Personaje cu totul speciale, cei nascuti pe 29 se bucura de instincte si intuitii iesite din comun. Sunt niste vizionari. Detesta banalitatea, au teluri inalte si proiecte ambitioase. Pot face multe lucruri in viata, dar le trebuie mereu hrana pentru spirit (cultura, religie, filozofie, stiinta). Se disting intotdeauna prin ceva si au mare nevoie de atentie. Adesea, spre 30-35 ani, intampina frustrari sau provocari.Defecte: Perioadele de exaltare alterneaza cu cele de deprimare si anxietate; sunt influentabili si imprudenti.Dragoste: Au mult sex appeal, emotii navalnice si nevoi afective uriase. Dar relatia de cuplu e o zona fragila, in care nu fac cele mai fericite alegeri. Indoieli, deceptii, neimpliniri.

30.Creativii
Personalitate: Daruiti cu sensibilitate, dragoste pentru frumos si o doza neobisnuita de creativitate, cei nascuti pe 30 au un suflet de artist. Cauta armonia, sunt inspirati, au talent si il manifesta, daca nu prin profesie, cel putin ca hobby. Sunt simpatici, entuziasti, prie-tenosi, au darul vorbirii si multa putere de convingere. Problema lor este ca tind sa se risipeasca in lucruri marunte in loc sa-si focalizeze energiile pentru a-si exploata potentialul.Defecte: Dezordine, lipsa de consecventa, superficialitate, stari de spirit schimbatoare, incapatanare.Dragoste: Fermecatori, seducatori, tandri si iubitori, cuceresc fara efort. Totusi, au tendinta de a-si controla partenerul, lucru pe care acesta s-ar putea sa nu-l tolereze. Au noroc in dragoste, dar un noroc cam schimbator.. .
31.Faurarii
Personalitate: Harnici, priceputi, practici, responsabili si atenti la detaliu, cei nascuti pe 31 sunt niste maestri faurari. Tot ce iese din mana lor este temeinic, frumos si functional. Sunt disciplinati, perseverenti si organizati. Au o minte clara, lucida, invata usor, reusesc si in activitatile de natura intelectuala. Sunt oameni cu principii, care pun pret pe familie, traditie, munca.Defecte: Rigiditate, incapatanare, intransigenta, avaritie, orgoliu.Dragoste: Au sentimente profunde, pe care le exteriorizeaza doar atunci cand sunt siguri ca nu vor fi respinsi. Nu se lasa dusi de valul pasiunii, iar iubirea lor se instaleaza progresiv, in timp. Sunt loiali partenerului si familiei.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZODIILE SI SEFII

Seful Berbec
Replica lui: "Nimeni nu are dreptate in afara de mine!"
S-a nascut pentru a fi lider, pentru a conduce masele, pentru a organiza si pentru a spulbera concurenta. Ascensiunea catre varful ierarhiei vine aproape de la sine. Odata instalat in fotoliul
directorial, va uita de imprudentele si avantul care l-au impins pana aici. Dintr-odata se va transforma intr-o "caracatita", ale carei tentacule vor cauta, simultan, sa tina lucrurile sub control. Nu se
poate spune ca are nevoie de o secretara. Acest post il poate ocupa practic oricine , pentru ca el va face aceasta munca in locul ei. Este la curent cu toate noutatile din domeniul sau, isi planifica singur
timpul si analizeaza o investitie pe toate partile inainte de a o face.
Cu subalternii este foarte riguros si sever. Ii place sa conduca o echipa ultraeficienta. Deseori este un exemplu pentru ei. Este adevarat ca are si el zile proaste, cand angajatii ar trebui sa se fereasca sa
il contrazica sau sa ii rapeasca inutil din timp. Asta ii va costa mai mult decat o simpla mustrare.
Subalternul Berbec
Replica lui: "Imi dau demisia!"
Da, cam asta ar auzi seful lui daca nu ii va aprecia eforturile la valoarea justa. Daca ii place meseria pe care o practica, atunci nu il va deranja sa inceapa de jos. Va munci cu dedicatie, si va ramane chiar
peste program. Marea sa problema este ca nu suporta sa aiba pe cineva care sa ii spuna ce si cum sa faca. Nu trebuie ca superiorul lui sa fie "un sobolan" ca sa il scoata din pepeni. Este deajuns sa foloseasca un ton mai autoritar, ca se va trezi cu demisia lui pe birou la prima ora a diminetii!
Seful Taur
Replica lui: "Nu ma satur niciodata de un lucru bine facut!"
In acest post inspira intotdeauna incredere, devenind indispensabil,
atat pentru subalterni, cat si pentru persoanele situate ierarhic
deasupra sa. Cea mai mare calitate a lui este aceea de a impune respect
aproape de la sine. Oamenii se lasa condusi de el, pentru ca ii
impresioneaza rabdarea cu care verifica si rasverifica lucrurile. Tine
foarte mult la calitate si prefera sa isi petreaca timpul liber muncind
cot la cot cu angajatii pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Subalternul TaurReplica lui: "Prima conditie pentru o viata fara griji este sa iti placa locul de munca!"
Este perfect pentru aceasta postura, desi, daca are ambitii mai inalte, nu trebuie sa se opreasca aici. El este tipul acela "de gasca", vesel, care face glume pentru a destinde atmosfera, care nu incearca sa iasa in evidenta prin altceva decat prin calitatea muncii proprii. Nu va
face niciodata opinie separata doar asa, ca sa faca pe grozavul. Daca
se intampla sa isi contrazica seful, o face fiindca opinia sa este -
demonstrat ? mai corecta, iar daca insista in acest sens, o face pentru
ca?este incapatanat ca un catar!
Seful Gemeni
Replica lui: "Ca sa fi sef trebuie sa cunosti cel putin la fel de multe
ca subordonatii tai!"
Se afla intr-o continua agitatie de cand intra pe usa , pana cand
pleaca. Are mii de idei, pe care incearca sa le concretizeze simultan
si, ca un circuit suprasolicitat, scoate scantei si fum. Foarte rar
duce treburile pana la capat. Tinde sa isi supraincarce programul cu
sarcini pe care crede ca le poate rezolva mai bine decat ceilalti,
nereusind sa faca mare lucru. La prima vedere pare sa nu aiba nici un
plan dupa care sa isi conduca echipa.. Totul pare o brambureala in
departamentul sau, iar bilantul se va incheia fie cu un success de
necrezut, fie cu un faliment!
Subalternul Gemeni
Replica lui: "Ai auzit ce a patit colega de la Relatii Publice?"
E o persoana agreabila, dar cam palavragie si prapastioasa. E la curent
cu toate noutatile si le serveste "calde" oricui are timp de o mica
barfa.
Are probleme cu disciplina: ar trebui tinut din scurt la inceput.
Inventivitatea si buna dispozitie pe care o raspandeste in jur sunt
atu-urile cu care va candida la titlul de "angajatul lunii". De regula
este promovat nu datorita constiinciozitatii, ci mai degraba pentru o
idee sclipitoare, care ii va determina pe superiori sa reconsidere
pozitia pe care o are in institutie la acel moment.
Se intampla deseori sa aiba toane, oferindu-si ajutorul sau refuzand
sa-l ofere, dupa cum i se nazare.
Seful Rac
Replica lui: "Totul se masoara in bani!"
Situatia financiara este o obsesie de care nu va scapa nicioadata si
care provine din nevoia lui de securitate. Este o persoana
constiincioasa, munceste mult si pretinde acelasi lucru de la
subalternii sai. In relatia cu acestia se ghideaza dupa principiul: "Se
cuvine sa raspunzi la bine cu bine, iar la rau cu dreptate." Noteaza
toate contraventiile si toate eforturile lor, fara ca ei sa stie. Nu
uita nimic, si recompenseaza pe masura: cu o prima sau cu o concediere,
in functie de caz.
Subalternul Rac
Replica lui: "Am inteles ca programul incepe la ora opt, dar eu am sa
fiu aici la sapte si jumatate!"
Racul nu va fi niciodata un subaltern prea comod, parand ca vrea tot
timpul sa fure postul sefului. E constiincios peste masura si ii poate
pune pe colegii de departament intr-o lumina proasta, daca acestia au
ghinionul sa nu fie manati de aceeasi pasiune ca el. Problema apare
atunci cand devine "mai catolic decat Papa": seful va incepe sa-l
priveasca suspicios.
Altfel, este o persoana calda, cu simtul umorului (atata timp cat nu
este indreptat spre el, pentru ca are oroare de glume pe seama lui).
Seful Leu
Replica lui: "Sa nu uti niciodata ca eu sunt seful aici!"
Dinamic, cordial, foarte bun organizator, Leul pare facut pentru
aceasta functie. Se asteapta de la subalterni sa aiba aceleasi calitati
ca si el, fara insa a-si uita pozitia. Sensibil la linguseli, devine
foarte agresiv cand ceilalti ii sifoneaza mandria, chiar si aluziv. Un
subaltern spiritual, dinamic si generos in ce priveste complimentele si
aprecierile positive in general, are toate sansele de a fi bine vazut
si de a primi o marire de salariu.
Subalternul LeuReplica lui : "Ca sa fac treaba asta, trebuie sa enumeri calitatile
pentru care am fost ales sa o fac!"
Daca este stimulat din cand in cand cu aprecieri laudative, va fi un
angajat model: constiincios, atent, dedicat profesiei. Dar va deveni
foarte incomod daca va fi tratat cu indiferenta sau criticat.
Frustrarea si apatia il vor impinge catre actiuni nesabuite, ale carui
unic scop e sa il scoata in evidenta.. Daca nu apeleaza la tactica
aceasta, atunci va demisiona si va cauta un domeniu in care sa lucreze
doar pentru sine.
Seful Fecioara
Replica lui: "Progresele se inregistreaza incet, dar bine!"
Este singura zodie care nu este facuta pentru "sefie". Fecioara este
mai degraba un bun executant. Asta pentru ca ii lipsesc maleabilitatea
si capacitatea de sinteza. Altfel, are toate calitatile necesare pentru
a progresa profesional.
Daca se trezeste in acest post, se va concentra la castiguri mici, dar
sigure. In relatia cu angajatii pretuieste, mai mult decat orice,
sinceritatea si simtul realitatii. Desi poate parea dur, nesuferit,
pentru ca nu face confesiuni si nici nu se intinde la glume la
serviciu, va aprecia intotdeauna sprijinul moral dezinteresat venit de aici.
Subalternul Fecioara
Replica lui: "La ordinele dumneavoastra!"
Este omul potrivit la locul potrivit.. Atent, rapid, meticulos, discret
si modest, el nu se va astepta la o promovare pe care nu e sigur ca o
merita. Nu se asteapta nici la mai mult, nici la mai putin decat stie
ca ar trebui recompensat. Este corect in toate relatiile de serviciu:
atat fata de superiori, cat si fata de colegi.
In coltisorul unde lucreaza Fecioara va fi intotdeauna o ordine si o
curatenie exemplara. O piesa nelalocul ei, sau un dosar pe care nu il
gaseste constituie un prilej de insatisfactie si ii poate ruina ziua.
Seful Balanta
Replica lui: "Pot invarti Pamantul?din scaunul de la birou."
Postul de conducere ii vine ca o manusa. Astfel isi poate pune in
valoare toate calitatile sale: inteligenta, inventivitatea, prudenta,
clarviziunea. La prima vedere s-ar putea spune ca "taie frunza la
caini" si asta pentru ca nu pare sa se agite deloc. Dar Balanta nu e de
parere ca a fi eficient inseamna a te agita, a tipa la subalterni, si a
face ordine cu batul printre ei.
Marele defect al ei este ca are probleme in a lua o decizie, iar cand
aceasta, aleasa in ultimul moment, da gres, este, bineinteles, vina
altcuiva.
O femeie Balanta in aceasta functie va fi mai eficienta, bazandu-se pe
tact si autocontrol.
Subalternul Balanta
Replica lui: "Nu credeti ca ar fi mai bine ...? Nu?...Poate va mai
ganditi!..."
Este angajatul care va avea intodeauna ceva de comentat, de adaugat, de
corectat. Fire combativa, va face tot ce ii sta in putinta sa isi
convinga superiorii ca are dreptate si ca planul lui este mai eficient.
Daca nu reuseste, incapatanarea il poate face sa ia problema pe cont
propriu si sa o rezolve cum stie el ca e mai bine.
Altfel, este o persoana amabila, joviala si un excelent interlocutor.
Seful Scorpion
Replica lui: "Nimic nu se intampla fara stirea mea! Nimic!"
Este un post care i se potriveste foarte bine. Inspira, prin atitudinea
sa, foarte mult respect si autoritate. Este la curent cu tot ce "misca"
in institutia pe care o conduce. Cunoaste personalul pana in cele mai
mici detalii si filtreaza fluxul de informatii cu o lejeritate
incredibila. Desi uneori poate fi irascibil si exploziv, simtul
organizatoric, disciplina si exactitatea raman constante.
Nu este genul de sef care sa cedeze la complimente, devenind in acest
caz foarte suspicios. O lauda nejustificata la adresa lui il poate
transforma in cel mai mare dusman.
Subalternul Scorpion
Replica lui: "De ce n-as fi sef?"
Este un tip care isi iubeste foarte mult profesia si din aceasta cauza
va da dovada de constinciozitate si pregatire, atribute care il vor
face, in scurt timp, de neinlocuit. Va fi cel mai bun din domeniul sau!
Pare ca se pregateste, in liniste, sa ocupe un post pe masura: acela de
sef.
Ingenios, perseverent, se poate pune baza pe el. Unui superior ii va fi
foarte greu sa tina pasul cu el; traiectoria profesionala a
Scorpionului este verticala, scopurile sale fiind mai inalte, pe masura
ce urca scara ierarhica.
Seful Sagetator
Replica lui: "Sunt sef? A...ok!"
Nici nu i se potriveste, nici nu ii displace. Aceasta postura nu ii va
schimba comportamentul fata de ceilalti angajati. Va ramane acelasi tip
entuziast, dinamic, bine dispus. Isi va spune deschis opinia fata de un
proiect sau altul, cu riscul de a jigni sau a demoraliza.
In general va fi un sef prietenos (desi are momentele lui de
nervozitate si irascibilitate), cam superficial, dar care isi ia foarte
in serios atributiile.
Subalternul Sagetator
Replica lui: "Imi pare rau, n-am stiu ca doamna e sotia sefului!"
Este cam lipsit de tact si de multe ori "o va face de oaie". Nu e
campion la calcatul in strachini, dar nu va fi scutit de mustrari
zilnce din partea superiorilor. Cu toate ironiile si gafele pe care le
face, totusi nu are de comentat in ce priveste volumul muncii sale, ori
salariul. Este printre ultimii care asteapta concediul sau marirea
venitului.
Deseori se lamenteaza, dar nu trebuie luat prea in serios, pentru ca nu
este atat de afectat precum ar vrea sa para.
Seful Capricorn
Replica lui: "Mie sa-mi vorbiti cu "dumneavoastra"!"
Eficienta sa este de-acum proverbiala. Impune o anumita eticheta la locul de munca. Nu permite familiarisme, da ordine pe un ton calm, in cel mai rau caz preocupat. Pare genul de persoana care tine totul sub control. Nu se dezechilibreaza usor, nu intra in panica, si asta pentru ca este foarte organizat si putine lucruri il iau prin surprindere.
Este rigid, exigent si extrem de prudent si de aceea, rar il va atrage o stratagema inovatoare. Teama de a incerca ceva nou este un "defect" pe care il exploateaza la maximum, urmand metodele traditionale cu o perseverenta care aduce succesul de la sine.
Subalternul Capricorn
Replica lui: "Da-mi o boaba de porumb si ti-o transform in boaba de aur!"
Orice face, subalternul Capricorn pare ca se pregateste sa devina sef.
Este constiincios, ordonat, exigent cu sine. Va inspira multa incredere colegilor, care nu vor ezita sa apeleze la ajutorul lui in rezolavrea sarcinilor mai dificile. Chiar si dupa ce ocupa functia pentru care s-a pregatit, continua sa se documenteze, sa citeasca, sa invete, sa se specializeze si supraspecializeze. In ascensiunea pe scara ierarhiei se pazeaza pe un singur lucru : pe el. Fiind un tip terestru, va ocoli speculatiile si oportunitatile care ii permit sa se "furiseze". Va evolua profesional prin munca cinstita.
Seful Varsator
Replica lui: "Vreau sa fiu doar propriul meu sef!"
Nu se va bate cu nimeni pentru un post de conducere. Acesta implica
rutina, o groaza de responsabilitati si program fix, iar el vrea sa
vina si sa plece cand simte nevoia. A fi sef inseamna pentru el a-si
inhiba manifestarile creative, a-si limita escapadele, a-si controla
comportamentul liber si libertin.
Daca totusi nimereste intr-o astfel de pozitie, va incerca sa fie la
inaltime, folosindu-si intuita, dublata de simtul proportiilor si de
exactitate.
In general, este un sef ciudat: foarte apropiat cu personalul
institutiei pe care o conduce, ii stimuleaza pe acestia, asigurandu-i
de toata increderea sa si scotand la iveala ce e mai bun din ei.
Misterios si prietenos in acelasi timp, poate da ordine aparent bizare,
dar care duc la rezultate surprinzator de bune.
Subalternul Varsator
Replica lui: "Nu-ti baga nasul in treaba mea!"
Original, misterios, constiincios ? acestea sunt calitatile care fac
din el un bun executant. Nu ii place sa lucreze in echipa, preferand
sarcinile individuale. Are un mod straniu de a duce lucrurile la bun
sfarsit si nu ii place cand cineva isi da cu parerea despre cum isi
face el treaba. Colegii il percep ca pe un singuratic, boem , meditativ
si cumsecade.
Seful Pesti
Replica lui: "Nu vreau sa fiu deranjat! Nu exist!"
Nu e facut sa conduca, dar asta nu inseamna ca odata ajuns in acest
post nu va da randament. Deseori are tendinta sa se izoleze, iar
ceilalti, nevazandu-l cu zilele, pot crede ca "vegeteaza" in functie.
Dar asta nu e nici pe departe adevarat. El conduce cu tact si blandete,
fara sa para "mana de fier". Nu e bine sa contezi insa pe aceasta
blandete, pentru ca, la nevoie, poate deveni foarte autoritar.
Subalternul PestiReplica lui: "Spuneti-mi, m-am descurcat bine pana acum?"
Este, in general, un coleg timid si retras, si un subaltern care nu
suporta prea bine criticile. Anturajul trebuie sa il incurajeze
constant si sa nu il tina izolat. Nu are prea mare incredere in fortele
proprii si de aceea este usor de umilit.
Altfel, isi face treaba constiincios, cinstit si loial. Se poate conta
pe el, fiind un om care rareori calca stramb.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daca fiecare zodie si-ar alege un motto, care ar fi acesta?

Berbec - “SUNT PE FUGA!”
Taur - “CE-I AL MEU, E-AL MEU!”
Gemeni - “NU TE ENERVA!”
Rac - “O REZOLVAM NOI!”
Leu - “NU-S FRUMOS?”
Fecioara - “SA ANALIZAM…”
Balanta - “NU SUNT SIGUR…”
Scorpion - “MA TEM DE TRADARE!”
Sagetator - “CU MINE VORBESTI?”
Capricorn - ” ASCULTA-MA PE MINE!”
Varsator - “ITI SPUN DREPT…”
Pesti - “DEPINDE…”
Scuzele zodiilor
Berbec: Nu am facut eu asta. Am fost fortat sa fac asta. A fost doar un accident. Nu a fost nimic intentioanat. Fiecare dintre noi are dreptul sa faca ceea ce ii place.
Taur: Am mai facut asta de multe ori si nu am stiut ca este gresit. Credeam ca voi economisi niste bani prin asta. Nu mi-am dat seama. Aveam de gand sa repar totul cat de curand. Mi-era foame.
Gemeni: Poftim? Nu inteleg despre ce vorbesti. Cine, eu? Nu am crezut ca se va intampla asa. Nu eu, X a facut acest lucru. Haha, ce gluma buna, hai sa trecem peste discutia asta.
Rac: Am simtit ca trebuie sa fac acest lucru. Asa am simtit. E o traditie pe care a trebuit sa o urmez. Am fost obligat sa fac asta. Totul a inceput in copilarie. De fapt, mama m-a sfatuit sa fac asta.
Leu: Nu stiam ca ma vede cineva. Nu gandeam clar. Am anumite privilegii, ar trebui sa mi se ierte acest lucru. As prefera sa uitam cu totii cele intamplate.
Fecioara: Contabilul mi-a spus ca totul este in ordine. Doctorul mi-a spus sa procedez asa. Nu stiam ce fac de fapt. Nu m-am putut abtine. Am gresit, nu se va mai repeta. Pot sa si semnez pentru asta.
Balanta: Am facut asta numai pentru ca si sotul meu/sotia mea o face. X m-a facut sa fac asta. Nu am putea ajunge cumva la un compromis? M-am luat dupa X, imi cer scuze. Sunt o victima a sistemului si a conjuncturii.
Scorpion: Asa ma simteam atunci. Nu m-am gandit ca voi fi prins. Nu am vrut sa o fac. Nimeni nu mai trebuie sa afle acest lucru. Credeam ca sunt pe moarte. Nu stiam ce naiba fac.
Sagetator: Trebuia sa fac asta, altfel eram dat in judecata. Avocatul mi-a spus ca totul este in regula. Ce mare lucru? Guvernul este de vina. Este un lucru rasist (sexist sau o decizie politica gresita).
Capricorn: Nu este ceva serios. Eu doar am urmat ordinele. Totul s-a intamplat atat de repede. Slujba mea este de vina. Chiar! Aveam nevoie de bani.
Varsator: Toti ceilalti faceau acelasi lucru. Era cel mai interesant lucru de facut. Ma plictiseam rau de tot. Si ce e cu asta? Ce vei face in acest sens? Cui ii pasa de lucrurile astea stupide pana la urma?
Pesti: Am fost influentat. Dumnezeu mi-a spus sa fac asa. Eu doar am indeplinit dorinta Domnului. Credeam ca ma pot opri pana sa pierd controlul. Nu mi-am dat seama cat de tarziu se facuse
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daca fiecare zodie ar purta pe spate un semn de circulatie, care ar fi acesta?
Berbec - Oprirea si stationarea interzise.
Taur - Drum ingustat. Depasirea interzisa.
Gemeni - Punct de informare turistica.
Rac - Puneti-va centura de siguranta
Leu - Drum cu prioritate.Fecioara - Intoarcerea interzisa!
Balanta - Intersectie nesemaforizata.
Scorpion - Atentie! Succesiune de curbe deosebit de periculoase.
Sagetator - Sfarsitul tuturor restrictiilor.
Capricorn - Limitare de viteza.Varsator - Parcare cu plata. Timp limitat 1 h.
Pesti - Drum alunecos si cu denivelari.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De cati… este nevoie ca sa schimbi un bec?
Berbeci.. Nu te mai intreba, deja l-au schimbat!
Taurii. Se gandesc intotdeauna la toate, asa ca folosesc becuri care nu trebuiesc schimbate.
Gemeni. Este nevoie de cel putin doi care sa scoata din functiune vechiul bec, doi care sa cumpere unul nou, doi care sa scrie o carte despre asta si inca doi care sa discute intr-un show sau pe un forum despre bec..
Raci. Mama lor il va schimba pentru ei. Iar daca ea nu este prin preajma, atunci vor aprinde o lumanare. Dumnezeu este intotdeauna alaturi de ei.
Lei. De nici unul. Echipa de profesionisti pe care o au mereu in preajma il va schimba pentru ei. Fecioare. De obicei una este de ajuns. Oricum, va curata priza in prealabil, va citi informatiile destinate utilizatorului si garantiile becului.
Balante. Pai, de cel putin doua pentru a cumpara becul si de alte cateva pentru a cumpara accesoriile necesare pentru schimbarea becului si poate alte cateva pentru a duce becul inapoi daca este defect.
Scorpioni. Pentru Scorpioni becul nu se schimba. El se transforma. Doar apasa pe un buton si activezi alt bec. Dar de ce intrebi? Esti de la o agentie de asigurari? Sagetatori. Ei nu schimba becuri, dar te pot invata pe tine cum sa faci acest lucru.
Capricorni. Capricornul este ocupat momentan. Secretara va va raspunde mai tarziu.
Varsatori. Varsatorii nu trebuie sa schimbe becuri. Pot inventa unele mai bune.
Pesti. O Doamne, nu stiu. Dar becul se va schimba singur, daca asta este dorinta Domnului
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cum se roaga fiecare zodie atunci cand se afla la ananghie?
Berbec: Oh, Doamne! Te rog frumos sa imi dai rabdare, caci am mare nevoie de ea. Si o vreau ACUM! Taur: Doamne, te rog frumos ajuta-ma sa invat sa accept schimbarea in viata mea. Dar nu acum, mai lasa-ma sa mai astept un pic.
Gemeni: Doamne, am si eu o rugaminte. Am o mica intrebare pentru tine, daca ai timp. Cine esti? Ce exact esti? Unde te afli? Cati sunteti acolo, esti unul singur? Nu pot sa imi dau seama.
Rac: Doamne, pentru mine esti ca un tata. Vreau sa ma pot baza pe tine, sa imi dai siguranta, mai ales acum in momente grele cand mama este atat de departe de mine.
Leu: Tatal nostru al tuturor, cred ca esti mandru sa ai un fiu ca mine.
Fecioara: Doamne, fa lumea un loc mai bun si te rog mult nu repeta greseala de ultima data, ca uite ce-a iesit.
Balanta: Doamne, stiu ca ar trebui sa iau deciziile de una singura. Dar, pe de alta, parte, tu ce crezi ca ar trebui sa fac? Astept un sfat din partea ta, un semn, orice.
Scorpion: Doamne, ajuta-ma sa imi iert dusmanii, macar pe cei vechi de 10-15 ani, chiar daca nenorocitii nu merita.
Sagetator: Oh atotputernicule, atotstiutorule, atotiubitorule, omniprezentule, vesnicule Dumnezeu, te rog inca o data: ajuta-ma sa nu mai exagerez.
Capricorn: Doamne, voiam sa ma rog, dar am realizat ca trebuie sa imi dau seama singura care este solutia pentru problemele mele si sa ma descurc singura. Mersi oricum.
Varsator: Buna, Doamne. Unii spun ca esti barbat. Altii spun ca esti femeie. Eu spun ca fiecare dintre noi este Dumnezeul sau. Asa ca, de ce sa ne rugam? Hai sa petrecem mai bine!
Pesti: Dumnezeule atotputernic, in timp ce beau ultimii 50 ml de Whisky din paharul meu pentru a-mi ineca durerea si nefericire, fie ca starea mea de ebrietate sa fie pentru onoarea si gloria ta.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HOROSCOP AMUZANT


Berbec
Semn de foc: scanteie
Trasatura principala: impetuozitatea.
Fraza favorita: primul!Berbecul nu stie niciodata ce va face. De asta, atunci cand merge, merge cu capul inainte. Astfel, daca ajunge la linia de finis in acelasi timp cu altcineva, va putea spune: "Primul!".Atunci cand trebuie sa treaca la actiune, nu sta prea mult pe ganduri. Se arunca de la trambulina si, pe la jumatate, descopera ca in piscina nu mai e apa. Cuvantul esec nu exista insa in vocabularul sau si va incerca sa-si "dreaga" imaginea prin cinism. Va spune: "Poate acum schimbati apa! Ca e mizerie in piscina!".
Taur
Semn de pamant: CasaTrasatura fundamentala: rabdare inepuizabila.Fraza favorita: gandesc, deci insist.Taurul, atunci cand merge, nu ridica un picior daca celelalt este asezat ferm pe pamant. Din aceasta cauza, mai mult decat sa mearga, el face istorie. Daca Berbecul sare de la trambulina inainte sa se uite, Taurul va sti numele constructorului, materialele folosite, volumul apei si temperatura. Berbecul actioneaza cu hotarare, Taurul cu obstinatie. Berbecul vrea ca toata lumea sa-l asculte, Taurul are o rabdare fara limite incercand sa-i faca pe ceilalti sa-si schimbe parerea.In concluzie, relatia lor s-ar putea desfasura asa:Berbecul ii spune Taurului, aflat la 10 metri distanta: - Vino aici! (asta e hotarare).Taurul: - Nu! (asta e obstinatie).Berbec: - Vino aici!Taurul (fara sa se miste): - Nu!Berbecul (facand doi pasi): - Vino aici!Taurul (fara sa se miste): - Nu!Berbecul (avansand doi pasi): - Vino aici!Taurul (fara sa se miste): - Nu!Berbecul (facand doi pasi, se trezeste fata in fata cu Taurul): - Vezi? Asa imi place! Sa vii unde-ti spun EU!
Gemeni
Semn de aer: rafala.Trasatura caracteristica: mai multi intr-unul.Fraza favorita:Adevarul e ca totul e minciuna.Gemenii sunt ca o rafala cu corp uman: nu-i vezi sosind, nu-i vezi nici plecand. Toti avem un eu care ne conduce, dar gemenii au doua, uneori mai multe. Unul dintre ele este dulce si tolerant, celalalt este critic si uracios. De-asta, gemenii nu cunosc drumul de mijloc: ori iti vad defectele, ori calitatile, depinde de geamanul care te priveste.Daca acesta este cel dulce, iti va spune: "arati mai bine ca niciodata!"Daca dai peste cel uracios: "Cand o sa mai slabesti si tu?"
Rac
Semn de apa: marea.Trasatura caracteristica: nesiguranta pe plan sentimental.Fraza favorita: Simt, deci exist.La inceput, nu-ti acorda cine stie ce incredere. Trebuie sa ti-o castigi singur, fiind afectuos si tandru. Si sa le spui de o mie de ori ca-i iubesti, pentru ca Racii sunt adevarati vampiri sentimentali si tot timpul se plang ca nu primesc suficienta dragoste. Tu-i spui:- Te iubesc.Si Racul intreaba: Cat?
Leu
Semn de foc: soarele.Trasatura caracteristice: nevoia de a fi in centrul atentiei.Fraza favorita: Sunt rege / regina .Leul este steaua zodiacului, cea mai stralucitoare. Sunt usor de recunoscut: sunt aceia care, privind un reflector, exclama:- Trebuie sa vedeti cata stralucire ii confer!Leul are o foarte buna parere despre sine. Daca iti este prezentat unul si tu ii spui:-Imi pare bine sa te cunosc.El va raspunde:- Te inteleg.Leii nu merg pe strada, ci defileaza. Daca strada este plina de magazine, Leul priveste vitrinele. Dar nu pentru a vedea ce este expus in ele, ci pentru a se privi pe sine. Moment in care va exclama:- M-as cumpara daca n-as fi atat de scump!FecioaraSemn de pamant: recolta.Trasatura caracteristica: ingrijorarea.Fraza favorita: Permite-mi sa te contrazic..Fecioara este o lupa cu picioare. Ajunge in casa ta si primul lucru pe care-l face este sa treaca cu degetul pe televizor pentru a vedea daca este prafuit. Si, cum are un umor sarcastic, iti va spune:- Televizorul asta are un mileu foarte frumos pe el!Nu-i scapa nimic! Sa fie ingrijorata este starea naturala a Fecioarei. Se va plange mereu:- Sunt ingrijorat, sunt ingrijorat.Si daca-i spune cineva:- Dar nu se intampla nimic.Fecioara va raspunde:- Asta ma ingrijoreaza cel mai mult
Balanta
Semn de aer: briza.Trasatura caracteristica: indoiala.Fraza favorita: cateodata da, cateodata nu.Gandeste rapid. Singurul inconvenient este ca, atunci cand ii vine o idee, odata cu ea, vine si indoiala.:- Da, da, am hotarat, anul asta ma casatoresc.. . si daca nu anul asta, atunci anul viitor... sau in trei ani, n-am de ce sa ma grabesc.Cantecele lui Julio Iglesias, reprezentant faimos al zodiei, sunt un tratat asupra indoielii: "nici nu te iubesc, nici nu te uit", "cateodata da, cateodata nu", 'nici pisica perfida, nici caine fidel". Niciodata nativii acestei zodii nu sunt siguri de nimic si asta ii transforma in niste certareti aproape profesionisti, dar nu vor recunoaste niciodata acest lucru. Din aceasta cauza, trebuie sa-i prinzi in capcana. Tu spui:- Iti place sa te contrazici!Si Balanta va raspunde:- Nu-i adevarat! Si te pot contrazice cat vrei tu!ScorpionSemn de apa: lac.Trasatura caracteristica: pasiunea.Fraza favorita: te doresc.Sunt usor de recunoscuti dupa ochii misteriosi. Scorpionul nu priveste, ci fixeaza direct. Ochii scorpionilor sunt ca niste ace fine care te impung atunci cand isi atintesc privirea. Pot fi hipnotizanti si pasionali, exagerat de pasionali. Cand te iubesc, te iubesc mai mult decat toti ceilalti. Daca te urasc, proportia se pastreza. Daca tu le faci cadou o carte, ei iti vor face cadou o enciclopedie. In ceea ce priveste viata amoroasa, situatia sta la fel. Tu le dai un sarut, ei vor face dragoste cu tine de trei ori la rand. Sau, daca ti i-ai facut dusmani, pazeste-te. Tu le spargi geamul la masina, el iti dau foc la casa. Sigur vor spune dupa aceea:- Nu am inceput eu.SagetatorSemn de foc: jaratec.Trasatura caracteristica: adevarul verde-n fata.Fraza favorita: iti spun sincer...Vitalitatea sa e epuizanta si intampina orice cu un suras. Sunt posesorii unui spirit delicat si a unor gafe imense. Ii recunosti cu usurinta in metrou sau in autobuz: cineva te calca de vreo 10 minute si inca nu-si da seama pentru ca te priveste si zambeste:- Salut, salut!Si, bineinteles, cand cineva iti surade asa, ce-i mai poti spune? Ce te calca pe picior? Nici sa nu-ti treaca prin cap! Daca o vei face, Sagetatorul iti va purta pica, va ridica piciorul si iti va da o lovitura in fluierul piciorului. Sagetatorul este sincer, dar nu este subtil. Se incapataneaza sa spuna mereu adevarul verde-n fata; mai devreme sau mai tarziu, spune mereu ceea ce gandeste. De asta, iti sugeram ca daca vreun nativ al acestei zodii se apropie de tine si-ti spune:- Iti voi spune adevarul...Tu sa-i raspunzi:- Dar ce ti-am facut eu?!
Capricorn
Semn de pamant: muntele.Trasatura caracteristica: crede ca este indispensabil.Fraza favorita: ce te-ai face fara mine?Capricornul este o capra si caprele se lupta cu muntele si-l domina. Daca vezi un Capricorn care se arunca de la etajul zece, urmeaza-l, caci sigur o va lua in sus. Mai mult decat in noroc, crede in efortul propriu.Capricornul, pentru a fi fericit, trebuie sa detina controlul asupra tuturor lucrurilor. Daca acest lucru nu este posibil, se enerveaza. Cam ca un preot Capricorn care, aflat pe patul de moarte, le spune calugaritelor care-l ingrijeau:- Vai! Ce o sa se aleaga de voi, cand eu nu voi mai fi, cine o sa aiba grija de voi, cine o sa va ghideze pasii?Si una dintre calugarite, cel mai probabil o leoaica, i-a raspuns:- Nu va faceti griji, Parinte, ca si Isus Hristos a murit si ne-am descurcat si fara El.VarsatorEste o fiinta a viitorului care traieste in prezent ca si cum acesta ar fi trecutul. De-asta ne saluta ca si cum am fi prototipuri preistorice:- Buna, Jurasicule. Cum iti duci existenta primitiva?Le place sa surprinda cu jocuri de cuvinte si glume:- Aseara, cand nu erai langa mine, imi lipseai. Acum imi prisosesti.Nu te ingrijora, sunt doar incercarile lor de a parea originali. Au cate o idee pe secunda; singurul inconvenient este ca atunci cand urmeaza sa o puna in aplicare, le vine alta, si alta, si alta. Dar, pana la urma, un Varsator se misca mai putin decat un arbitru de tenis. Ca acest nativ al zodiei care spunea:- Mi s-au intamplat atatea lucruri de dimineata... ca nu numai ca nu am avut timp sa ma ocup de ele, dar mai sunt si epuizat...
Pesti
Semn de apa: rau.Trasatura caracteristica: visul cu ochii deschisi.Fraza favorita: nu stii ce-am patit?Este semnul cel mai sensibil al zodiacului.. Sunt atat de schimbatori incat par ca ar avea centrul rasului si al plansului intersanjabile. Pestii plang pentru ca le-a murit matusa si, in urmatoarea secunda, se prapadesc de ras pentru ca aceasta, biata de ea, este atat de grasa incat nu incape in sicriu.Pestii, mai mult decat a trai, stiu a exista.Daca cineva se apropie de un nativ al acestei zodii in timp ce acesta priveste apusul si-l intreaba:- Ce faci?Pestii raspund, fara sa inceteze sa priveasca cerul:- Nimic.Celalalt intreaba:- Si nu te plictisesti?Pestii vor raspunde:- Daca nu sunt intrerupt, nu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

GLORIA PAUL spunea...

Vești bune!
Numele meu este Gloria Paul, cetățean românesc, și locuiesc în STRADA CALAMARESTI, NR: 18, BRAD. Este un oraș din județul Hunedoara din regiunea Transilvania a României. M-am grăbit să obțin banii pe care-i căutam și am mult de bani pentru asta. și am fost disperată, am căzut în mâinile creditorilor falși, din Arabia Saudită și Singapore. Aproape am murit, până când un prieten de-al meu mi-a spus de un creditor foarte fiabil numit Mama. Elizabeth Andy, deținătoare a unei organizații globale de creditare, ea este creditor la nivel mondial; pe care am contactat-o ​​și mi-a împrumutat un împrumut de 80.000Lei în mai puțin de 24 de ore cu o rată a dobânzii de 2% și mi-a schimbat viața întregii familii.

Am primit împrumutul în contul meu bancar după mamă. Elizabeth Andy mi-a transferat împrumutul când mi-am verificat soldul contului bancar și am constatat că suma pe care am aplicat-o a fost creditată în contul meu bancar

Deci, pentru munca bună Mama. Elizabeth a făcut în viața mea și în familia mea, am decis să spun și să împărtășesc mărturia mea despre Mama. Elizabeth, așa că oamenii din țara mea și orașul meu pot obține un împrumut cu ușurință fără stres. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, vă rugăm să contactați mama. Elizabeth prin e-mail: (elizabethandy95@gmail.com)

De asemenea, puteți să mă contactați la adresa de e-mail: (gloriapaul024@gmail.com). Acum, eu sunt proprietarul mândru de o femeie de afaceri bună și mare în orașul meu, Mai Dumnezeu Atotputernic continuă să-l binecuvânteze pe Mama. Elizabeth pentru munca ei bună în viața mea și familia mea.