luni, 22 februarie 2010

Drinking problem


Randament la noul loc de munca


Ziua de azi este speciala

L-am primit pe mail, multumiri autorului, este interesant.



ZIUA DE AZI E O ZI SPECIALA


Acum douazeci de ani lucram ca si taximetrist ca sa ma intretin. Intr-o noapte cand am ajuns la o comanda, la 2 : 30 AM , cladirea era acoperita in intuneric, doar cu exceptia unei singure lumini la o fereastra de la parter... In asemenea circumstante, multi taximetristi ar claxona o data sau de doua ori, ar astepta un minut si apoi ar pleca. Dar am vazut prea multi oameni care depindeau de taxi ca fiind singurul lor mod de transport. Daca nu mi se parea un pericol, intotdeauna mergeam la usa . Deci am mers si-am batut la usa .
-" Doar un minut" raspunse o voce firava, a unei persoane mai in varsta. Auzeam ceva fiind tras de-a lungul pardoselii. Dupa o pauza lunga, usa s-a deschis. O femeie mica de statura, in jur de vreo 80 de ani statea in fata mea. Purta o rochie colorata si o palarie mare cu un material de catifea prins pe ea,ca si o femeie dintr-un film din anii'40. Langa ea era o valiza mica de nailon. Apartamentul arata ca si cum nimeni n-ar mai fi locuit acolo de ani de zile. Tot mobilierul era acoperit cu cearsafuri. Nu gaseai nici un ceas pe pereti, nici bibelori sau alte lucruri pe rafturi. Intr-un colt era un panou plin cu poze peste care era pus un suport de sticla.
-"Ati putea sa imi duceti bagajul pana la masina?"zise ea. Am dus valiza la masina si apoi m-am intors sa sa o ajut pe femeie. Ea m-a luat de brat si am mers incet spre masina. A continuat sa-mi multumeasca pentru amabilitatea mea.
-"Nu e mare lucru" I-am zis eu. " Doar incerc sa-mi tratez pasagerii in felul in care as vrea ca mama mea sa fie tratata " " Oh, sunteti un baiat asa de bun!" zise ea. Cand am intrat in masina, mi-a dat o adresa, si apoi m-a intrebat :
-" Ai putea sa conduci prin centrul orasului?"
-"Nu este calea cea mai scurta" am raspuns eu rapid.
-" Oh, nu conteza" spuse ea. -" Nu ma grabesc. Eu acum merg spre azil...". M-am uitat in oglinda retrovizoare. Ochii ei erau scanteitori. ..
-"Nu mi-a mai ramas nimeni din familie..." a continuat ea-"Doctorul spune ca nu mai am mult timp..." In tacere am cautat ceasul de taxare si l-am oprit. -"Pe ce ruta ati vrea sa merg?" am intrebat. Pentru urmatoarele doua ore am condus prin oras. Mi-a aratat cladirea unde odata ea lucrase ca si operator pe lift. Am condus prin cartierul unde ea si sotul ei au locuit cand erau proaspat casatoriti. M-a dus in fata unui magazin cu mobila care odata fusese o sala de bal unde obisnuia sa mearga la dans pe vremea cand era fata.
Cateodata ma ruga sa opresc in fata unor cladiri sau colturi de strada si sa stau cu ea acolo in intuneric, contempland in tacere. Cum prima aluzie de soare sa aratat pe orizont, mi-a spus dintr-odata : -"Sunt obosita... Hai sa mergem." Am condus in tacere spre adresa pe care mi-o daduse. Era o cladire ieftina, ca si o casa mica , cu un drum de parcare care trecea pe sub o portita.. Doi oameni au venit spre taxi cum am si ajuns acolo. Erau atenti si concentrati aspura fiecarei miscari pe care o facea femeia. Am deschis portbagajul si am dus micuta valiza pana la usa . Femeia fusese deja asezata intr-un scaun cu rotile. -"Cat va datorez?" a intrebat ea, in timp ce-si cauta portmoneul. -"Nimic" am zis eu.
-"Dar trebuie si tu sa te intretii." -"Nu va faceti griji...sunt si alti pasageri" am raspuns eu.. Aproape fara sa ma gandesc m-am aplecat si i-am dat o imbratisare. Ea m-a strans cu putere.. -"Ai facut unei femei in varsta un mic moment de bucurie" spuse ea. -"Multumesc. " I-am strans mana si apoi am plecat in lumina diminetii. In spatele meu, o usa se inchisese... Era ca si sunetul de incheiere a unei vieti... Nu am mai luat alti pasageri in tura aceea de lucru. Am condus pierdut in ganduri... Pentru restul zile de-abia puteam vorbi. Ce ar fi fost daca femeia aceea ar fi dat peste un taximetrist manios sau unul care ar fi fost nerabdator sa-si termine tura?... Ce-ar fi fost daca as fi refuzat sa iau comanda, sau doar sa claxonez o data si apoi sa plec?.. Uitandu-ma in urma nu cred ca am facut ceva mai important in intreaga mea viata. Suntem conditionati sa credem ca vietile noastre se invart in jurul unor momente marete. Dar adesea aceste momente marete ne iau prin surprindere - frumos impachetate in ceea ce altii ar considera ceva putin, ceva neinsemnat.
OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!! Viata aceasta s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care o speram, dar cat timp suntem aici putem de asemenea sa dansam. In fiecare dimineata cand imi deschid ochii, imi spun : "Ziua de azi este o zi speciala!" Amintiti-va asta: nu ne mai putem intoarce niciodata inapoi, acesta e singurul Show pe care il jucam. Trateaza oamenii in felul in care ai vrea TU sa fii tratat !!!!!!!!!!

luni, 8 februarie 2010

Joc interesant

http://www.members.shaw.ca/gf3/circle-the-cat.html

Orele de activitate maxima ale organelor noastre interne

Orele de activitate maxima ale organelor noastre interne

Trãim cu totii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetã: sec, min, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul,respiratia, bãtãile inimii... Viata e formatã dintr-o întreagã gamã de cicluri care creeazã o adevarata simfonie. Adãugãm în fiecare zi cîte o cãrãmidã la zidul vietii noastre. Dacã reusim sã mentinem un ritm corect în int si în afara noastrã, “concertul” pe care-l sustinem aici, pe Pãmînt, va fi unul lung si melodios. Dar, ca sã reusim asta, trebuie sã stim cum.Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”, fac o descriere
amãnuntitã a ritmului functiilor organelor noastre interne. Autorii afirmã cã fiecare dintre organele corpului are o activitate max timp de 2 ore pe zi, dupã cum urmeazã:
- vezica biliarã (23:00-1:00)
- ficatul (1:00-3:00)
- plãmînii (3:00-5:00)
- intestinul gros (5:00-7:00)
- stomacul (7:00-9:00)
- splina si pancreasul (9:00-11:00)
- inima (11:00-13:00)
- intestinul subtire (13:00-15:00)
- vezica urinarã (15:00-17:00)
- rinichii (17:00-19:00)
- circulatia sangvinã (19:00-21:00) iar o acumulare generalã de energie se face între orele 21:00 si 23:00.

Haideti sã încercãm sã analizãm, din acest punct de vedere al autorilor, o zi din viata noastrã!

Stomacul, splina, pancreasul
E foarte important cum ne trezim dimineata. Dacã am încerca sã observãm cum se trezesc animalele dimineata, am constata cã ele mai întîi se întind, începînd fãrã grabã noua zi. Sã luãm ex de la animale si sã încercãm sã ne trezim dimineata linistiti, acordîndu-ne cîteva clipe de relaxare înainte de orice activit zilnicã. Multi se trezesc dimineata cu “sufletul la gurã”, cu teama cã nu au timp de a rezolva ceea ce si-au propus. Ar fi bine sã ne trezim putin mai devreme decît o facem de obicei pt a simti linistea dinaintea zilei care abia începe.Între orele 7:00 si 9:00, functiile stoma­cului sunt la valoare maxima, deci trebuie sã luãm micul dejun farã grabã. Ar trebui sã tinem cont si de calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consumãm la aceastã masã. În intervalul orar 9:00-11:00 lucreazã intens splina si pancreasul, sto­macul odihnindu-se. În acest interval e recomandat sã nu consumãm alimente greu digerabile. Pancreasul e cel care controleazã nivelul glicemiei. E de preferat sã nu consumãm prea multe dulciuri pt a nu forta functia pancreasului. Splina, “cimitirul trombocitelor”, dacã nu functioneazã corect, se poate perturba nivelul
trombocitelor din sînge.

Inima, intestinul subtire
Între orele 11:00 si 13:00, activitatea inimii e la capacitate max. În aceastã perioadã nu se recomandã mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesarã activitãtii intense a inimii. Intestinul subtire are o activitate intensã între orele 13:00 si 15:00. Autorii afirmã cã nu de multe ori s-a observat cã un angajat cu norma redusã de muncã realizeazã la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma întreagã. De ce? Din cauza randamentului scãzut al organismului dupã orele 13, mai ales dupã un prînz copios. Activitatea intestinului subtire, cu rol imp. în procesul de digestie, e ghidatã de sist nervos vegetativ, a­ceasta
putînd fi blocatã sau dereglatã de stres sau nervozitate. Din acest motiv se re­comandã ca masa de prînz sã fie luatã în liniste.

Între orele 15:00 si 17:00 e perioada în care functioneazã la max vezica urinarã. Vezica urinarã are un rol important în dezintoxicarea organismului, alãturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu
ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim dacã sînt bãute pînã la ora 19:00, deoarece între orele 17:00 si 19:00 rinichii functioneazã intens. Dacã în acest interval orar, puteti beneficia,alãturi de un ceai diuretic, si de un masaj de relaxare, se produce o dezintoxicare mai eficientã a corpului. Dupã ora 19:00 e bine sã nu se consume o cantitate prea mare de lichide, înainte de somnul de noapte.

Circulatia sangvinã are o activitate intensã între orele 19:00 si 21:00. Autorii spun cã dacã multi pãrinti au zilnic o pro­blemã cu adormitul copiilor înainte de ora 19:00, dupã aceastã orã, trimisul la culcare devine deseori “o bãtãlie crîncenã”, care de obicei e cîstigatã de cãtre copii. Acest lucru nu se întîmplã fãrã motiv: între orele 19:00 si 21:00 circulatia sangvinã functioneazã cel mai bine. În aceastã perioadã, corpul si spiritul se gîndesc la cu totul altceva decît la dormit.

De la ora 21:00 pînã la ora 23:00 se realizeazã o acumulare intensã de energie în corp. Aceste 2 ore ale recuperãrii energiei se numesc la chinezi, dupã un meridian al corpului, “triplul încãlzitor”. Cei care sînt în aceastã perioadã sensibili la frig, cei care nu pot dormi decît într-o camerã încãlzitã nu ar trebui sã ignore acest semnal.Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesitã atentie. Pt multi dintre noi, cele 2 ore sînt pline de vitalitate.Acest lucru e mai usor vizibil la tineri, care în aceastã perioadã se gîndesc sã meargã la distractii si nu la somn. Multora dintre noi ni s-a imprimat ideea, ani de-a rîndul, cã seara trebuie sã ne culcãm
devreme, corpul refãcîndu-se prin somn pînã la miezul noptii. Poate cã aceste vorbe sînt de fapt interpretarea gresitã a ideii cã noi acumulãm intens energie între cele 2 ore.

Vezica biliarã si ficatul
Între orele 23:00 si 1:00 se realizeazã intens functiile vezicii biliare. Aceasta, care contribuie cu secretiile ei la digestie, e un organ care, prin disfunctia lui, dã mari probleme întregului organism.Cei care se trezesc des noaptea în aceastã perioadã trebuie sã-si punã cumva problema unei functionãri gresite a bilei sau a ficatului.Stresul si mîncarea consistentã cu prãjeli si grãsimi seara împiedicã o functionare corectã a bilei. Compresele umede si calde aplicate pe
zona ficatului sînt benefice în acest interval orar. Ceaiul fierbinte,bãut cu înghitituri mici, mai ales cel de pelin, bãut cu 20 de minute înainte de masã, ajutã la activarea functiei bilei. Sucul de ridichi ajutã de asemenea. E de mare importantã descongestiona­rea intestinului gros care, dacã nu se reali­zeazã în mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. În acest interval orar ar trebui evitate, pe cît posibil, bãuturile si alimentele reci.. Dacã sînt probleme în fun­c­tionarea bilei sau a ficatului, munca des­fã­suratã în perioada noptii e foarte noci­vã, deoarece nu se pot reface cele 2 organe. Mai avem încã 6 ore din noapte pt a încheia ciclul de functionare al organelor interne pe parcursul unei zile.

Astfel, între orele 1:00 si 3:00 functioneazã intens ficatul. Acesta,dacã are o structurã deterioratã, se poate reface în anumite conditii,importantã fiind odihna prin somn alãturi de o bunã încãlzire a corpului. Functia ficatului suferã din cauza toxicitãtii mãrite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cît si a stresului. De retinut e cã alcoolul si nicotina au un efect mult mai dãunãtor între orele 1:00 si 5:00 dimineata. Între orele 3:00 si 5:00 dimineata e rîndul plãmînilor
sã functioneze intens. Multi fumãtori au un acces de tuse dimineata pt cã plãmînii au lucrat toatã noaptea si acum dau afarã substantele care nu trebuie sã fie în interiorul lor. Între orele 5:00 si 7:00 dimineata, intestinul gros are o functie maximã.. Hrana stã în intestinul subtire circa 2 ore, iar în cel gros, chiar 20 de ore.Scaunul subtire indicã probleme de digestie în in­testinul subtire,
iar constipatiile pun în evi­dentã o crestere a toxicitãtii organismului.

Alungati batranetea!
Cu aceastã ocazie, prin scurta cãlãtorie în intervalele orare ale unei zile am încercat sã vã prezint, cu ajutorul celor 2 autori, cîteva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoasterea acestor ritmuri ne face sã avem încredere în instinctele noastre, actionînd corect pt a ajuta functiile organismului. E f. important sã nu simtim cã îmbãtrînim o datã cu vîrsta, cãci starea fizicã bunã a intelectului,puterea de a munci, de a iubi scad considerabil îmbãtrînirea. Sã ne ascultãm ceasul interior si sã încercãm sã ne adaptãm ritmului sãu,strivind prejudecãtile. Existã personalitãti care au trãit, creînd la vîrsta de 80 de ani opere nemuritoare, sau tineri care la 30 de ani asteaptã cu resemnare pensia. Viata zilnicã ne aratã cã fericirea nu are legãturã cu vîrsta si bogãtia, ci cu linistea interioarã, cu multumirea lucrului împlinit, indiferent de lumea din jur. Gîndurile noastre nu pot modifica totdeauna aspectul lumii exterioare, însã lumea interioarã se poate schimba într-o fractiune de secundã, dacã dorim si avem vointa sã o facem. Aici este secretul în dorintã, vointã si, mai ales, credintã. Sã nu uitãm cã totdeauna pasul cu noul
mentine tineretea, iar conservatorismul în general aduce bãtrînetea.

PUTEREA MINTII. Multi se întreabã ce se întîmplã cu corpul uman, cu ritmurile orga­ne­lor sale, în cãlãtoriile care schi­mbã fusurile orare. În a­cest caz, cînd ajungem într-o tarã unde soarele e pe cer,în timp ce ceasurile interioare semnali­zeazã cã e ora de culcare,functiile organelor sînt date peste cap, durînd cî­teva zile pînã ce-si pot reveni la un echilibru functional. E bine sã ne cunoastem propriul corp pt a cãuta o metodã proprie care sã ne ajute la de­pãsirea cît mai rapidã a acestei adaptãri.. Unele dintre aceste probleme se bazeazã pe ac­tivitatea mentalã a fiecãruia. Multi oameni cãrora nu le pasã de cãlãtoriile lungi, de-a lungul si de-a latul globului, si nici de fusurile orare, stãpînesc arta de a se simti oriunde ca acasã. Acestora le reuseste cel mai repede schimbarea ritmurilor corpului. Ei sînt oamenii care cãlãtoresc toatã viata cu bagaje putine, atît material, cît si în inimã.

Nu stiu cine l-a scris, l-am primit pe mail, l-am editat putin. Felicitari autorului.

Cum facem baie

Cum face baie femeia *
1. Scoate hainele si le pune in cosul de haine, desparte hainele albe de celecolorate.
2. Pune halatul si se duce la baie.
3. Se uita-n oglinda sa vada daca s-a ingrasat, intra in cada....
4. Cauta buretele, se freaca cu el pe fatza, pe spate si pe maini..
5.. Se clateste pe cap cu un sampon de miere cu mere cu 83 de vitamine si se clateste bine.
6. Tzipa ca o lupoaica atunci cand sotul deschide apa rece la bucatarie si presiunea scade la robinetul din baie.
7. Mai clabuceste o data parul cu un sampon de piersicicu morcovi, 56 devitamine si se clateste bine..
8. Pune conditioner de plante si-l tine 10 minute.
9. Spala fatza cu apa de fatza pe baza de grapefruit si castraveti timp de 10 minute.
10. Isi face masaj cu sapun de nuci cu capsuni.
11. Se rade la subrat, pe picioare, mustata si sprancenele...
12.. Iese din baie, se sterge bine, si se acopera cu un prosop urias.
13. Curata parul cazut cu hartie igienica, se uita in oglinda daca are cosuri, si le inlatura cu grija.
14.. Se intoarce in dormitor intr-un halat lung, si se imbraca timp de 3 ore.

*Cum face baie barbatul*
1. Scoate toate hainele de pe el, si le lasa pe jos in dormitor.
2. Merge in pielea goala pana la baie .
3. Daca o intalneste pe nevasta-sa in drum, ii arata scula ca si cand e un mare premiu, facand ca un elefant.
4. Se uita in oglinda, la pectorali si la cat de mare e penisul lui.
5... Se scarpina la oua si se miroase la degete.
6. Intra in cada, si din toti buretii nu alege nici unul.
7. Clabuceste la locurile intime si in jur, lasand par pe sapun.
8. Rade zgomotos de la vantul rupator pe care tocmai l-a tras.
9. Face clabuc in cap cu primul sampon pe care il nimereste.
10. Face pipi in cada.
11.. Iese din cada si se sterge doar partial.
12. Se acopera la brau cu un prosop mic.
13. O ia inspre dormitor, si in drum lasa: presul din baie ud, podeaua uda, cadaplina de par si jeg, lumina aprinsa in baie...
14. In drum spre dormitor , daca o vede pe nevasta-sa , ii arata din nou scula lui, si intra in camera.
15. Arunca prosopul ud pe pat, acolo ramane ud toataziua,si se imbraca cuprimele haine pe care le gaseste.

Femeile si scuzele lor

Ce spun femeile cand sunt prinse de soti cu alti barbati in pat

Englezoaica: Darling, daca ma anuntai la timp cand vii acasa, s-ar fi putut evita aceasta situatie, jenanta pentru amandoi!....
Nemtoaica: Hans, azi ai venit cu patru minute si patruzeci si cinci de secunde mai devreme acasa. Imi datorezi o explicatie pentru asta !
Frantuzoaica: Jean, ce bine ca ai venit ! Jaques e terminat, nu mai poate.....
Suedeza: Tu esti, Olaf ? Eu am terminat, ce-i drept, dar Sven ar vrea sa se mai distreze.... alatura-i-te si tu !
Rusoaica: Ivane, tu esti ? in sfarsit, un barbat adevarat ! Inainte sa mi-o traga, asta n-a fost in stare nici sa ma ia la palme !
Evreica: Itzic, tu esti ? Atunci, cine naiba e asta de pe mine ?
Romanca: Ioane, tu ma crezi mai mult pe mine, sau ochii tai ?
Unguroaica (in timp ce sare din pat): Ioi, draga !....Nu fii suparat ! O platit inainte !
Cehoaica: Pepa, nu te impacienta, draga ! Tocmai am aflat ca, el e noul tau sef !...
Secuianca: No, daca ai baut toata palinca din casa, eu cu ce era sa-l fi servit pe musafir ?

Nu stiu sursa, am primit-o pe mail.

Cereri in casatorie

CERERI IN CASATORIE IN FUNCTIE DE MUZICA PREFERATA



1. ROCKERUL : "Vrei sa ne despaduchem impreuna pana la adanci batraneti?"

2. HOUSERUL : "Vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei ,vrei sa, sa,sa, sa, sa, sa, sa........" 3. MANELISTUL : "Sa moara tata de nu te iubesc din iubire si simt iubire de tine. Hai sa te fac femeia mea trai-ti-ar! Ma jur pe mormantu' lu' aia batrana ca ti-l aduc pe Sorinel sa cante la nunta!"

4. IUBITORUL DE OPERA : "Vreeeeiii sa fiiiii sotiaaaa meaaaaa?! Stiiiu ca vreeeei!!!" "Ba nuuuu!" "Ba daaaaaa!" "Ba nuuuuu!" "Ba daaaaaa!" "Ba nuuuuuu!" "Ba daaaaaaa!" "BINEEEEEE! HOOOOO!"

5. HIP-HOPER-UL : "Imi spun baietii ca tu esti cea mai bengoasa / De parca ti-au dat m..e sa stie ca ai gura frumoasa / Dar imi place curu' tau si vreau sa-l am mereu / De aceea omu' tau pe viata o sa fiu doar eu!"

6. EMO-ISTUL : "Nu-i asa ca NU vrei sa ne casatorim?"

7. FOLCLORISTUL : "Vrei ca tot restul vietii sa muncesti in casa, curte, gradina si la camp ca o sclava, sa cresti copiii, sa ma astepti cand vin de la carciuma si sa mananci bataie pana cand moartea ne va desparti?"

8. FANUL LUI BEETHOVEN : "Vrei, vrei, vrei vreeeeeeeei!" "Nu nu nu nuuuuuuuuu!"

9. PUNKER - UL : "Daca nu vrei sa-ti devastez casa, sa-ti ard familia, sa te tai, sa torn acid pe tine, accepta sa te mariti cu mine!"

10. MIHAI TRAISTARIU : " Vrei sa fiu sotia ta?."

Cereri in casatorie

CERERI IN CASATORIE IN FUNCTIE DE MUZICA PREFERATA

1. ROCKERUL : "Vrei sa ne despaduchem impreuna pana la adanci batraneti?"
2. HOUSERUL : "Vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei, vrei ,vrei sa, sa,sa, sa, sa, sa, sa........" 3. MANELISTUL : "Sa moara tata de nu te iubesc din iubire si simt iubire de tine. Hai sa te fac femeia mea trai-ti-ar! Ma jur pe mormantu' lu' aia batrana ca ti-l aduc pe Sorinel sa cante la nunta!"
4. IUBITORUL DE OPERA : "Vreeeeiii sa fiiiii sotiaaaa meaaaaa?! Stiiiu ca vreeeei!!!" "Ba nuuuu!" "Ba daaaaaa!" "Ba nuuuuu!" "Ba daaaaaa!" "Ba nuuuuuu!" "Ba daaaaaaa!" "BINEEEEEE! HOOOOO!"
5. HIP-HOPER-UL : "Imi spun baietii ca tu esti cea mai bengoasa / De parca ti-au dat m..e sa stie ca ai gura frumoasa / Dar imi place curu' tau si vreau sa-l am mereu / De aceea omu' tau pe viata o sa fiu doar eu!"
6. EMO-ISTUL : "Nu-i asa ca NU vrei sa ne casatorim?"
7. FOLCLORISTUL : "Vrei ca tot restul vietii sa muncesti in casa, curte, gradina si la camp ca o sclava, sa cresti copiii, sa ma astepti cand vin de la carciuma si sa mananci bataie pana cand moartea ne va desparti?"
8. FANUL LUI BEETHOVEN : "Vrei, vrei, vrei vreeeeeeeei!" "Nu nu nu nuuuuuuuuu!"
9. PUNKER - UL : "Daca nu vrei sa-ti devastez casa, sa-ti ard familia, sa te tai, sa torn acid pe tine, accepta sa te mariti cu mine!"
10. MIHAI TRAISTARIU : " Vrei sa fiu sotia ta?."

Nu stiu sursa. Am primit-o pe mail.

Pentru o viata mai buna

  • Fă o plimbare de 10-30 minute în fiecare zi. Şi în timp ce mergi, zâmbeşte!
  • Stai în tăcere pentru cel puţin 10 minute pe zi.
  • Dormi 7 ore.
  • Trăieşte cu cei trei E : Energie, Entuziasm, şi Empatie.
  • Joacă-te mai mult.
  • Bea multă apă.
  • Mănâncă mai multă hrană care vine din copaci şi plante şi mai puţină din cea fabricată industrial.
  • Mănâncă la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinţ şi la cină ca un cerşetor!
  • Fă-ţi timp să practici meditaţia şi rugăciunea. Ele ne dau combustibilul pentru viaţa noastră de zi cu zi.
  • Visează mai mult cu ochii deschişi!
  • Zâmbeşte şi râzi mai mult!
  • Încearcă în fiecare zi să faci cel puţin trei oameni
    să zâmbească.
  • Nu-ţi risipi preţioasa energie în bârfă.
  • Petrece timp cu oameni peste 70 de ani şi cu cei sub 6 ani
  • Viaţa e prea scurtă ca să iroseşti timp urând. Nu îi urî pe ceilalţi.
  • Nu te lua prea în serios. Nimeni altcineva nu o face.
  • Uită problemele din trecut. Nu reaminti partenerului tău greşelile trecutului. Asta va ruina fericirea voastră prezentă.
  • Înţelege că viaţa e o şcoală şi eşti aici să înveţi. Problemele sunt parte din programa de învăţământ, care apar şi dispar ca şi ora de algebră, dar lecţiile pe care le-ai învăţat, durează pentru toată viaţa.
  • Nu trebuie să câştigi orice dispută. Permite-ţi să nu fii de acord.
  • Nu-ţi compara viaţa cu a altora. Nu ai nicio idee despre cum arată călătoria lor. Nu-ţi compara partenerul cu alţii.
  • Împacă-te cu trecutul tău, astfel ca el să nu-ţi distrugă prezentul.
  • Munca ta nu va avea grijă de tine când eşti bolnav. Prietenii, da. Ţine legătura cu ei!
  • Iartă-i pe toţi, pentru toate.
  • Ce gândesc alţii despre tine nu e treaba ta.
  • Oricât de bună sau de rea ar fi o situaţie, ea se va schimba.
  • Descotoroseşte-te de orice nu este util, frumos sau îmbucurător.
  • Invidia este o pierdere de timp. Deja ai tot ce ai nevoie.
  • Ceea ce este mai bun urmează să vină.
  • Indiferent cum te simţi, îmbracă-te frumos şi arată-te.
  • Nu exagera. Păstrează-ţi limitele.
  • Interiorul tau e mereu fericit. Deci, fii fericit.
  • Fă ceea ce e corect!
  • Sună-ţi des familia.
  • În fiecare zi dă ceva bun celorlalţi.














marți, 2 februarie 2010

Bolile omului modern

Aici gasiti un articol foarte interesant despre pericolele la care se expune omul modern, fiecare dintre noi care traim intr-un oras si avem un serviciu de la 9 la 17/20 in fata monitorului.

http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/Ce_pericole_il_pandesc_pe_omul_modern_0_198580633.html